لینک های دسترسی

 
طالبان: نگرانی خود را دربارۀ اذیت و آزار مهاجران افغان‌ در پاکستان با ملل متحد شریک کردیم
Breaking News

طالبان: نگرانی خود را دربارۀ اذیت و آزار مهاجران افغان‌ در پاکستان با ملل متحد شریک کردیم


توقیف و اخراج اجباری مهاجران در اسلام‌آباد، در هفته‌های اخیر واکنش‌های زیادی را برانگیخته است و پیش از این، مقام‌های طالبان گفته بودند که پولیس پاکستان در این مدت، صدها نفر را بازداشت و جبراً به افغانستان بازگرداننده است.
توقیف و اخراج اجباری مهاجران در اسلام‌آباد، در هفته‌های اخیر واکنش‌های زیادی را برانگیخته است و پیش از این، مقام‌های طالبان گفته بودند که پولیس پاکستان در این مدت، صدها نفر را بازداشت و جبراً به افغانستان بازگرداننده است.

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد که توسط طالبان اداره می‌شود، گفته است که شارژدافیر این سفارت در دیدار با رییس کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان نگرانی‌اش را دربارۀ بازداشت و آزار و اذیت مهاجران افغان در اسلام‌آباد و راولپندی با وی شریک کرده است.

این سفارت روز چهارشنبه ۱۵ جنوری (۲۶ جدی) با نشر خبرنامه‌ای در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که سردار احمد شکیب از فیلیپا کندلر، نمایندهٔ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان خواسته است که این ادارۀ ملل متحد باید از بازداشت و اذیت و آزار افغان‌ها توسط پولیس پاکستان جلوگیری کنند.

این سفارت گفته است: "در این دیدار، سفیر افغانستان... تاکید کرد که کمیشنری عالی ملل متحد برای پناهندگان باید برای حفاظت از حقوق دارندگان کارت اقامت موقت موسوم به (POR)، کارت شهروندی افغانستان (ACC) و همچنان دارندگان ثبت‌ نام موقت SHARP/UNHCR اقدامات لازم را انجام داده و امکانات ضروری را برای آنها فراهم کند."

این دپلومات طالبان در پاکستان گفته است که پولیس این کشور با یورش به محلات بود و باش مهاجران افغان، خانه‌های مهاجران افغان را بازرسی کرده و به بازداشت و اذیت و زار شهروندان افغانستان می‌پردازند.

سردار احمد شکیب همچنان افزوده که پولیس پاکستان حتا شهروندان افغانستان به شمول زنان و کودکان را که ویزه معتبر و مدارک قانونی اقامت با خود دارند، بازداشت و در برخی موارد از آنان رشوت می‌خواهند.

به گفتۀ این سفارت، بسیاری از مهاجران افغان که از سال‌ها به این‌سو، در این کشور زندگی می‌کنند، در حال حاضر از ترس پولیس چندین هفته است که تجارت خود را متوقف و دکان‌های ‌شان را بسته اند.

در خبرنامه آمده است: "همچنان پولیس پاکستان به مهاجران افغان خبر داده که پس از تاریخ ۱۵ جنوری، تمامی مهاجران به شمول دارندگان مدارک قانونی، باید از اسلام‌آباد و راولپندی خارج شوند که این موضوع نگرانی زیادی را برای شهروندان افغانستان ایجاد کرده است."

رییس کمیشنری سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در پاکستان از اقدامات اخیر پولیس پاکستان در برابر مهاجران افغان ابراز نگرانی کرده و گفته است که شکایت‌های زیادی را در این مورد دریافت کرده اند.

در خبرنامه به نقل از فیلیپا کندلر آمده است: "ما با دولت پاکستان، به ویژه با مقامات وزارت‌های مهاجرین، امور خارجه و داخله، نشست‌های متعددی داشتیم تا اطمینان حاصل کنیم که این برخورد با مهاجران افغان پایان یابد."

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان تاکنون در مورد این دیدار چیزی نگفته است.

در دو هفتۀ گذشته، شماری از مهاجران افغان در اسلام‌‌آباد گفته اند که پولیس پاکستان روند بازداشت و اخراج آنان را در این شهر آغاز کرده و نیروهای امنیتی با یورش به محل بود و باش افغان‌ها، آنان را توقیف و جبراً به افغانستان باز می‌گردانند.

به گفتۀ آنان، در میان افرادی که از سوی پولیس بازداشت می‌شوند، زنان و کودکان نیز شامل اند. آنان همچنان گفته اند که به دلیل هراس از بازداشت توسط پولیس از خانه‌های شان بیرون شده نمی‌توانند.

پیش از این، سفارت افغانستان در اسلام‌آباد که توسط طالبان اداره می‌شود گفته بود که تا کنون، حدود ۸۰۰ مهاجر افغان، حتا کسانیکه اسناد معتبر اقامت داشته اند، ‌توسط پولیس اسلام‌آباد بازداشت و جبراً به افغانستان بازگرداننده شده‌ اند.

توقیف و اخراج اجباری مهاجران در اسلام‌آباد، در روزهای اخیر واکنش‌های زیادی را برانگیخته است.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان، خواستار توقف بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان شد. همچنان سازمان عفو بین‌الملل از مقام‌های پاکستانی خواست که از آزار و اذیت و بازداشت افغان‌ها در آن کشور خودداری کنند.

محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که سر از ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه‌نامهٔ پولیس در شهر اسلام آباد زندگی کنند.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که حزب تحریک انصاف پاکستان به تاریخ ۲۴ نومبر ۲۰۲۴ تظاهرات را برای آزادی عمران خان آغاز کرد و هزاران نفر را برای برپا کردن تحصن در اسلام آباد گردهم آورد. مقام‌های پاکستانی ادعا کرد که شماری از معترضان حامی عمران خان که بازداشت شده اند، شهروندان افغانستان اند.

بر اساس آمار ملل متحد ۱.۳ میلیون افغان مقیم پاکستان منحیث مهاجر ثبت نام شده‌‌ و نزدیک به ۹۰۰ افغان دیگر کارت هویت شهروندی افغانستان را دارند. ملل متحد تخمین زده است که ۱.۵ میلیون افغان دیگر بدون هیچ گونه مدارک معتبر اقامت، در پاکستان به سر می‌برند. اما مقام‌های پاکستانی ادعا دارند که شمار مجموعی افغان‌های مقیم آن کشور – به شمول کسانیکه مدارک اقامت ندارند – به بیش از چهار میلیون نفر می‌رسد.

گروه

XS
SM
MD
LG