لینک های دسترسی

Breaking News

واکنش‌های جهانی به درگذشت جیمی کارتر


جیمی کارتر، رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده، روز یکشنبه ۲۹ دسمبر (نهم جدی) به عمر۱۰۰ سالگی درگذشت.
جیمی کارتر، رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده، روز یکشنبه ۲۹ دسمبر (نهم جدی) به عمر۱۰۰ سالگی درگذشت.

شماری از رهبران جهان به خبر درگذشت جیمی کارتر، رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده، که بین مصر و اسراییل صلح را برقرار کرد و بعدها به‌خاطر فعالیت‌های انسان‌دوستانه‌اش جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، واکنش نشان دادند.

جیمی کارتر، سی و نهمین رییس جمهور ایالات متحده، یکشنبه ۲۹ دسمبر (نهم جدی) به عمر۱۰۰ سالگی در منزلش در شهر پلینز، واقع در ایالات جورجیا، درگذشت.

مصر

عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهور مصر، با صدور بیانیه‌ای به مناسبت درگذشت کارتر گفت: "در این لحظه اندوهناک صمیمانه‌ترین تسلیت‌های خود را به خانواده رییس‌جمهوری پیشین امریکا، جیمی کارتر، و همچنین به رییس‌جمهور و مردم ایالات متحده ابراز می‌کنم."

السیسی در این پیام نگاشته است: "نقش برجستۀ او در تحقق توافق‌نامه صلح بین مصر و اسراییل در تاریخ ثبت خواهد شد و فعالیت‌های انسان‌دوستانه‌اش الگویی والا از عشق، صلح و برادری است. میراث پایدار او باعث می‌شود که او به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین رهبران جهان در خدمت به بشریت یاد شود."

کانادا

جستین ترودو، صدراعظم کانادا در بیانیه‌ای گفت: "میراث جیمی کارتر پر از شفقت، مهربانی، همدلی و سخت‌کوشی است. او تمام عمر خود را در خدمت به دیگران، چه در خانه و چه در سراسر جهان، سپری کرد و از انجام آن لذت می‌برد."

ترودو همچنان نگاشته است: "کارتر همیشه در مشورت‌هایش به من سخاوتمند و متفکر بود. صمیمانه‌ترین تسلیت‌های خود را به خانواده کارتر، عزیزان او و مردم امریکا، که در سوگ رییس‌جمهور پیشین و یک انسان‌دوست واقعی هستند، ابراز می‌کنم. باشد که خدمت بی‌چشم‌داشت او الهام‌بخش ما برای سال‌های آینده باشد."

فرانسه

امانویل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، در پیام تسلیت خود گفته است: "جیمی کارتر در طول زندگی مدافع ثابت‌قدم برای حقوق آسیب‌پذیرترین افراد بود و بی‌وقفه برای صلح مبارزه کرد. فرانسه صمیمانه‌ترین همدردی‌های خود را به خانواده او و مردم امریکا تقدیم می‌کند."

پارلمان اتحادیه اروپا

روبرتا متسولا، رییس پارلمان اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای ضمن ابراز تسلیت، جیمی کارتر را "قهرمان خستگی‌ناپذیر صلح و حقوق بشر" خواند و افزود، جایزه صلح نوبل که به کارتر داده شد گواهی بر "نقش قاطع" کارتر در حل اختلافاتی است که مسیر تاریخ را تغییر دادند.

بریتانیا

چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، از شنیدن خبر درگذشت جیمی کارتر، رییس جمهور پیشین امریکا ابراز تاسف عمیق کرد و گفت که او خدمتگزاری متعهد بود که زندگی‌اش را وقف ارتقای صلح و حقوق بشر کرد.

او در بیانیه‌ای گفت: "خدمات و روحیات جیمی کارتر الهام‌بخش بسیاری در جهان بوده و من سفر سال ۱۹۷۷ او را به بریتانیا به‌خوبی به یاد دارم."

پادشاه بریتانیا در پایان با خانواده کارتر و مردم امریکا ابراز همدردی کرد.

پانامه

هوزی رایول مولینو، رییس‌جمهور پانامه در بیانیه ای گفت: "تسلیت خود را به خانواده و مردم و دولت ایالات متحده بابت درگذشت جیمی کارتر، رییس‌ جمهور پیشین، ابراز می‌کنم. دوران ریاست‌جمهوری او در زمان‌هایی دشوار رقم خورد و برای پانامه در مذاکره و امضای معاهده‌های یتوریخوس-کارتر در سال ۱۹۷۷ حیاتی بود، معاهداتی که کانال پانامه را به پانامه بازگرداند و حاکمیت واقعی را برای کشور ما به ارمغان آورد."

ونزویلا

دولت ونزویلا به ریاست نیکولاس مادورو نیز در بیانیه‌ای گفت: "جمهوری بولیواری ونزویلا درگذشت رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده، جیمی کارتر، را تسلیت می‌گوید و صمیمانه‌ترین همدردی‌ها را به خانواده و دوستان او ابراز می‌کند."

به گزارش رویترز، در این بیانیه آمده است: "رییس‌جمهوری پیشین امریکا، کارتر، مردی با تعهد اثبات‌شده به صلح و گفتگو بود. مشارکت‌های او در سیاست جهانی و تلاش‌هایش برای صلح، اثری ماندگار در جهان به‌جا گذاشت."

آسترالیا

انتونی البانیز، صدراعظم آسترالیا در پیامی گفت:" جیمی کارتر، رییس‌جمهور پیشین امریکا، از آغازی فروتنانه به جایگاهی رسید که میراث چشمگیر بر جای گذاشت. فراتر از انتخاب شدن به ریاست‌جمهوری یا دریافت جایزه صلح نوبل، میراث جیمی کارتر را باید در زندگی‌هایی که تغییر داد، نجات داد و بهبود بخشید، ارزیابی کرد."

گروه

XS
SM
MD
LG