رونالد نیومن، سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان، میگوید که امریکا نباید در موقفی قرار بگیرد که مذاکره یا تماسها با طالبان را به کلی قطع کند، زیرا به گفتهٔ او، در نبود ارتباطات، ولو در هرسطحی که باشد، اتخاذ یک تصمیم سیاسی بسیار دشوار خواهد بود.
رونالد نیومن در مصاحبه با صدای امریکا گفت که در مورد نشست ملل متحد به منظور بحث در مورد مشروعیت دادن به طالبان وضاحت کامل وجود نداشته و به گفتهٔ او، تعبیرهای مختلفی از آن صورت میگیرد.
این دپلومات پیشین حکومت امریکا گفت کهه پیشنهاد سازمان ملل متحد برای مشروعیت بخشیدن به طالبان موقف مذاکراتی این سازمان را با طالبان تضعیف میکند.
پس از آنکه امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد، با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان کنفرانسی را برای گفتگو در مورد "به رسمیت شناختن طالبان" برگزار میکند. به تعقیب اظهارات خانم محمد، قصر سفید گفته است که هرگونه بحث در مورد به رسمیت شناختن طالبان در چنین نشست غیرقابل قبول است.
آقای نیومن در باره عادی سازی روابط برخی کشورها با طالبان گفت: "طالبان در افغانستان حالا یک واقعیت استند و کشورهای هم مرز با افغانستان نیاز دارند که با طالبان کار کنند. برخی کشورها شیوه نرم پذیرش دپلوماتها را درپیش گرفته و برخی از نحوه مذاکره و تماس های بیشتر استفاده میکنند."
به گفته آقای نیومن، کشورهای غربی تا حال در برابر این تغیرات مقاومت نشان داده و پروسه تماس شان با طالبان بطی است.
این دپلومات پیشین امریکایی خروج ایالات متحده را از افغانستان "فاجعهبار" خواند و تاکید کرد که باید درسهایی از آن آموخته شود. او بار مسوولیت وضعیت پیش آمده در افغانستان را به دوش حکومت پیشین امریکا، حکومت کنونی ایالات متحده و مقامات حکومت پیشین افغانستان انداخت.
نیومن گفت که حکومت دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، به خاطر امضای توافقنامهٔ دوحه،حکومت جو بایدن به خاطر چگونگی خروج از افغانستان و رهبران حکومتهای پیشین افغانستان به خاطر ناتوانی در ایجاد حکومت مورد اعتماد برای افغانها مسوول اند.
شرح کامل این مصاحبه را در اینجا دنبال کنید.