لینک های دسترسی

Breaking News

حملات اسراییل بر رفح پس از حکم محکمهٔ هاگ مبنی بر توقف حملات، ادامه دارد


شهر رفح
شهر رفح

باوجود دستور محکمهٔ بین المللی عدالت مبنی بر توقف حملات بر رفح، حملات هوایی و توپخانه‌ای اسراییل روز شنبه ۲۵ می (پنجم جوزا) بر این شهر ادامه داشت.

شاهدان فلسطینی و تیم‌های خبرگزاری فرانس پرس از حملات اسراییل در رفح، شهر مرکزی دیرالبلاح، شهر غزه، کمپ پناهندگان جبالیا و جاهای دیگر خبر دادند.

ام محمد العشقا، یک زن فلسطینی از شهر غزه که در اثر جنگ به دیرالبلاح آواره شده است، گفت: "امیدواریم تصمیم محکمه بر اسراییل برای پایان دادن به این جنگ فشار بیاورد زیرا چیزی در اینجا باقی نمانده است."

محمد صالح، همچنین در مصاحبه با خبرگزاری فرانس پرس در شهر مرکزی غزه، گفت: "اسراییل دولتی است که خود را فراتر از قانون می داند. بنابراین، من معتقد نیستم که گلوله‌باری یا جنگ به جز با زور متوقف شود."

محکمهٔ بین المللی عدالت روز جمعه ۲۴ می (چهارم جوزا) با صدور یک حکم اضطراری به اسراییل دستور داد تا فوراً عملیات در شهر رفح را متوقف کند.

قضات محکمهٔ بین المللی عدالت این حکم مهم را در ارتباط با شکایت افریقای جنوبی علیه اسراییل به اتهام "نسل‌کشی" در نوار غزه صادر کردند.

محکمۀ بین‌المللی عدالت همچنان به اسراییل دستور داده که گذرگاه مرزی رفح به غزه را به هدف ارایۀ "بدون مانع" کمک‌های بشردوستانه باز نگهدارد و به بازرسان تحت دستور سازمان ملل اجازه "دسترسی بدون مانع" به غزه را برای بررسی ادعاهای نسل کشی بدهد.

اما اسراییل هیچ نشانه‌ای از آماده شدن برای تغییر مسیر در رفح نشان نداده و تاکید کرده که محکمه اشتباه کرده است.

تزاچی هنگبی، مشاور امنیت ملی اسراییل در بیانیه مشترکی با مقامات وزارت خارجهٔ اسراییل گفت که اسراییل در منطقه رفح عملیات نظامی به گونه‌ای که منجر به نابودی کامل یا جزیی جمعیت غیرنظامی فلسطینی شود، انجام نداده و نخواهد داد.

حماس، گروه اسلام‌گرای مورد حمایت ایران که از سال ۲۰۰۷بر غزه حکومت می‌کند، از حکم محکمهٔ بین المللی عدالت درباره رفح استقبال کرد اما از تصمیم آن برای حذف بقیه سرزمین‌های فلسطینی از این دستور انتقاد کرد.

حکم محکمهٔ بین المللی عدالت چند روز پس از آن صادر شد که ایرلند، اسپانیا و ناروی اعلام کردند که به طور رسمی کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و سارنوال ارشد محکمهٔ بین المللی جرایم خواستار صدور حکم بازداشت بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل و رهبران ارشد حماس به ظن جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شد.

تلاش‌ها برای آتش‌بس و رهایی گروگان‌ها

جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که تندروان حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کرده و به گفتهٔ مقامات اسراییلی حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که از جمله ۱۲۱ نفر آنان تاکنون در غزه باقی مانده و ۳۷ نفر آنان کشته شده اند.

پس از حمله حماس، اسراییل نیز به حملات تلافی جویانه پرداخته که تاکنون بیش از ۳۵۸۰۰ نفر عمدتاً زنان و کودکان در غزه کشته شده و اکثر مناطق غزه به مخروبه مبدل شده است.

تلاش‌ها برای آتش‌بس و رهایی گروگان از آغاز درگیری ادامه داشته و در تازه ترین مورد رییس جمهور فرانسه، صدراعظم قطر و وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر و اردن روز جمعه در پاریس درباره جنگ غزه و راه‌های تشکیل کشور فلسطینی در کنار اسراییل گفتگو کردند.

در بیانیهٔ ریاست جمهوری فرانسه آمده است که این گفتگوها بخشی از تلاش‌ها برای احیای راه حل دو دولت - اسراییل و فلسطین – ، جلوگیری از گسترده‌تر شدن درگیرها در شرق میانه و ادامهٔ انتقال کمک‌های بشردوستانه برای ساکنان غزه می‌باشد.

انتظار می‌رود که ویلیم برنز، رییس ادارهٔ استخبارات ایالات متحده نیز برای گفتگو در مورد آتش‌بس در غزه و رهایی گروگان‌ها به فرانسه برود و با نمایندگان اسراییل در پاریس گفتگو کند.

واشنگتن گفته است که انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده با بنی گنتز، وزیر کابینه جنگ اسراییل درباره تلاش‌های جدید برای دستیابی به آتش‌بس و بازگشایی گذرگاه مرزی رفح صحبت کرده است.

گروه

XS
SM
MD
LG