سفارت جاپان در کابل به قانون امر به معروف و نهی از منکر که توسط رهبر طالبان توشیح شد، واکنش نشان داده و گفته است که از تداوم محدودیتها بر زنان و دختران در افغانستان نگران است.
این سفارت روز شنبه ۲۴ اگست (سوم سنبله) با نشر پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که حکومت طالبان باید به صدای زنان و دختران افغان گوش دهند.
وزارت عدلیهٔ حکومت طالبان، چهارشنبه ۲۱ اگست (۳۱ اسد) با نشر اعلامیهای گفت که هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه، قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده و اکنون در سراسر افغانستان نافذ است.
طالبان گفته اند که این قانون به "آداب و اصول احتساب" پرداخته است. وزارت عدلیهٔ این گروه هدف آن را "منع کردن از منکرات و اجتناب از گناه" ذکر کرده است. در این قانون روشهایی برای تنبیه و مجازات کسانی که از این قانون سرپیچی میکنند نیز تجویز شده است.
سفارت جاپان در کابل افزود: "در هماهنگی با جامعه بین المللی، طالبان را ترغیب میکنیم تا به صدای زنان و دختران افغان برای آموزش، کار و آزادی رفتوآمد برای آیندۀ افغانستان گوش دهند."
در بخشی از قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، احکام مربوط به حجاب زنان گنجانیده شده و تذکر داده شده است که "ستر تمام بدن زن لازمی و پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه ضروری است".
توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که نقض حقوق زنان را تشدید میکند، با واکنشهای داخلی و خارجی مواجه شده است.
انالینا بیربوک، وزیر خارجه آلمان نیز روز گذشته به این اقدام طالبان واکنش نشاد داد و قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه را حدود ۱۰۰ صفحه نفرت از زنان به ویژه "زنستیزی" خواند.
بیربوک افزود که این قواعد غیرانسانی زنان افغانستان را از کرامت، حقوق و صدای شان محروم خواهد کرد. به گفتۀ وی، طالبان میخواهند که با این کار خود، صدای نیمی از شهروندان این کشور را خاموش کنند.
برخی از چهرههای مخالف طالبان و مقامهای حکومت پیشین نیز ضمن انتقاد از این قانون توشیح شدۀ این گروه گفته اند که چنین اقدامات محدودیتها بر زنان و دختران را تشدید میکند.
حنیف اتمر، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان، در یک پیامی در ایکس نگاشته است: "جهان اسلام مسوولیت اساسی دارد که در دفع این قانون و برای استقرار نظام عادلانه و مشروع در کشور در کنار مردم افغانستان ایستاده شود و نگذارد که از نام اسلام به ارزشها و عقاید مسلمانان و روابط و تعامل آنها با سایر مردمان جهان لطمه وارد شود."
این در حالی است که همزمان با ادامۀ واکنشها به توشیح این قانون سرپرست وزارت امر به معروف این گروه گفت که "تطبیق شریعت و حجاب خط سرخ" این گروه است.
محمد خالد حنفی، سرپرست امر به معروف و نهی از منکر طالبان در نشستی در شهر مزارشریف از محتسبین این وزارت خواست که قانون توشیح شده توسط رهبر این گروه را اجرا کنند.
این مقام طالبان پیروی شهروندان افغانستان از قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه را "الزامی" خوانده و هشدار داده با افرادی که در برابر نظام این گروه ایستادگی کنند، با واکنش جدی طالبان روبرو خواهند شد.
گروه