لینک های دسترسی

Breaking News

شریف: در حملات انتحاری در پاکستان 'شهروندان افغان' دست دارند


شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان گفته است که در حملات انتحاری اخیر در آن کشور "شهروندان افغان" دست دارند و به ادعای وی، تندروان پاکستانی از پناهگاه‌های شان در افغانستان فعالیت می‌کنند.

شریف روز سه شنبه اول اگست (۱۰ اسد) پس از دیدار از قربانیان حملۀ انتحاری اخیر در شهر باجور، از حکومت طالبان در افغانستان خواست که اقدامات بیشتری را روی دست بگیرند تا از عبور تندروان به داخل قلمرو پاکستان جلوگیری شود.

صدراعظم پاکستان گفته است که تندروان پناهگاه‌های امن در داخل افغانستان دارند؛ در آنجا دوباره منسجم و مسلح می شوند و سپس به داخل پاکستان نفوذ کرده و حملات ضد دولتی را انجام می دهند.

حملهٔ انتحاری بر یک گردهمایی حزب جمعیت علمای اسلام، به رهبری مولانا فضل الرحمان، در باجور که در آن صدها نفر از حامیان این حزب حضور داشتند، سبب کشته شدن کم و بیش ۵۴ نفر و زخمی شدن حدود ۲۰۰ نفر دیگر شد. شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت این حملهٔ مرگبار را پذیرفت.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در صحبت با خبرگزاری فرانس‌پرس حملۀ انتحاری باجور را "عمل جنایتکارانه" خوانده و گفت که در هرجاییکه چنین اعمال اتفاق می‌افتد و هماهنگ می‌شود، باید از آن جلوگیری شود.

مجاهد گفته است که حکومت طالبان با بسیار جدیت نمی‌گذارد که کسی از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده کند و به گفتۀ وی به کسی اجازه نمی‌دهد که در این کشور پناهگاه داشته باشد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد حملهٔ انتحاری در باجور و هرگونه اعمال تروریستی را به شدت محکوم و تاکید کرده که تروریزم ''یکی از تهدید‌های جدی برای صلح و امنیت بین المللی است." اکثر اعضای شورای امنیت تقاضا کردند تا عاملان این حملهٔ مرگبار حسابده قرار بگیرند و از سایر کشور‌ها خواستند تا در این راستا با پاکستان همکاری کنند.

مناطق شمال‌غرب پاکستان در گذشته پایگاه‌ مستحکم تندروان اسلام‌گرا از جمله تحریک طالبان پاکستان ( TTP) بود تا اینکه آنان با راه اندازی عملیات نظامی پیهم از این مناطق رانده شدند.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، پاکستان شاهد افزایش خشونت‌ها و حملات تندروان بوده است. بیشتر حملات در ایالت خیبرپشتونخوا،‌ جاییکه تحریک طالبان پاکستان فعال است، به وقوع پیوسته است.

گزارش‌های پولیس و نهادهای تحقیقاتی در پاکستان نشان می‌دهد که در یک سال گذشته بیش از ۶۶۰ حملهٔ تروریستی در ایالت خیبرپشتونخوا انجام شده است.

در جنوری سال روان در حملهٔ انتحاری یک مهاجم مرتبط به تحریک طالبان پاکستان در یک مسجد در داخل یک مجتمع پولیس در شهر پشاور بیش از ۸۰ نفر، عمدتاً منسوبین پولیس،‌ کشته شدند.

گروه

XS
SM
MD
LG