جستن ترودو، صدراعظم کانادا محدودیتهای تازۀ طالبان بر زنان و دختران در افغانستان را نگرانکننده خوانده و آنرا "وحشتناک" توصیف کرده است.
ترودو ناوقت روز پنجشنبه ۳۱ اکتوبر (۱۰ عقرب) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که آخرین فرمان طالبان که محدودیتها بر زنان و دختران در این کشور را تشدید میکند، وحشتناک است.
او افزوده است: "ممنوعیت زنان و دختران افغان از شنیدن صدای یکدیگر در محضر عام، تلاش عمدی برای محو کردن آنها از جامعه است."
در تازهترین مورد، محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه بار دیگر بر تطبیق قانون جدید این وزارت تاکید کرد.
او در نشستی در ولایت ننگرهار گفت که شنیدن صدای زنان عورت است و افزود که حتا زنان بالغ نیز نمیتوانند قرآن کریم را با صدای بلند برای سایر زنان تلاوت کنند.
صدراعظم کانادا در واکنش به این اظهارات مقام طالبان همچنان گفته است: "ما حمله وحشتناک طالبان بر حقوق زنان و دختران را محکوم میکنیم."
این در حالی است که وزارت عدلیهٔ حکومت طالبان، به تاریخ ۲۱ اگست (۳۱ اسد) با نشر اعلامیهای گفت که هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه، قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده و اکنون در سراسر افغانستان نافذ است.
در بخشی از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، احکام مربوط به حجاب زنان گنجانیده شده و تذکر داده شده است که "ستر تمام بدن زن لازمی و پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه ضروری است."
همچنان در ماده ۱۳ این قانون، شنیدن صدای زنان، حتا نعت و تلاوت، به طور کلی منع شده و گفته شده است که صدای بلند زنان "عورت" تلقی شده است.
محدودیتهای تازۀ طالبان بر زنان و دختران در افغانستان واکنشهای زیادی را به دنبال داشته و روز گذشته سازمان عفو بینالملل، از این گروه خواست که تمامی فرامین و اقداماتی که حقوق زنان و دختران در این کشور نقض میکند را لغو کند.
این سازمان با اظهار نگرانی گفت که طالبان پس از ممنوعیت حضور زنان در اماکن عمومی، محدودیتهای تازه بر آنان وضع کردهاند.
سازمان عفو بینالملل افزود: "این محدودیت اضافی در حالی انجام میشود که زنان و دختران در افغانستان با حملات شدید فزایندهای مواجه هستند که این کار بر تمام جنبههای زندگی آنها تاثیر میگذارد."
طالبان در بیش از سه سال گذشته که دوباره بر افغانستان حاکم شدهاند، محدودیتهای فزایندهای را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از حق آموزش و کار محروم کرده اند.
طالبان همواره گفته اند که حقوق زنان و دختران در افغانستان بر اساس شریعت اسلام تامین است و نیز محدودیت بر کار و آموزش زنان و دختران را "موضوع داخلی" افغانستان عنوان کرده اند.
گروه