لینک های دسترسی

Breaking News

باقر محسنی،‌ استاد پوهنتون و منتقد طالبان، ناپدید است


بازداشت سید باقر محسنی، استاد پوهنتون و از منتقدان طالبان واکنش‌های را به دنبال داشته و برخی از کاربران رسانه‌های اجتماعی با راه اندازی کمپاینی، خواستار رهایی او شده اند.

سید مسعود کاظمی، از نزدیکان آقای محسنی مدعی شده است که این استاد پوهنتون با دو همراه‌اش، به روز جمعه توسط افراد طالبان در کابل بازداشت و به جای نامعلومی انتقال داده شده اند.

آقای کاظمی در صفحۀ فیسبوک خود نگاشته است که تا کنون خانواده و بستگان آقای محسنی در مورد وی هیچ معلوماتی ندارند.

آقای کاظمی با انتقاد از این اقدام طالبان افزوده است: "پیش از این ما به ایشان مشورت و تذکر داده بودیم که این تحریک [طالبان] هیچ نگرش مثبتی نسبت به آزادی، عدالت، برابری و برادری نداشته و ندارد و به سمت تک قطبی کردن افغانستان پیش می‌روند. این عمل امروز ط‌البان نیز نشان دهنده آن نیت و نگرش هست‌."

محمد باقر محسنی، با اشتراک در بحث‌های تلویزیونی همواره انتقادهای تندی را در مورد شیوۀ حکومت‌داری طالبان مطرح می‌کرد و پیش از این نیز از "فشار و سانسور" علیه رسانه‌ها توسط طالبان سخن زده بود.

آقای محسنی اخیراً در صفحۀ فیسبوک خود نگاشته بود: "در برنامه آخر خط تلویزیون نور به همراه نعیم وردک، سخنگوی دفتر سیاسی قطر شرکت داشتم. اما این برنامه به دلیل فشار گروه حاکم از نشر بازماند. با تهدید، از عواقب نشر آن هشدار داده اند...من فکر می‌کنم اگر فشار و سانسور بیشتر شود، هیچ‌گونه صدای انتقاد نباشد، جامعه تک صدایی ره به جای نمی برد.

سخنگویان طالبان تا کنون دربارۀ بازداشت این استاد پوهنتون و کارشناس مسایل سیاسی ابراز نظر نکرده و از هرگونه صحبت با رسانه‌ها در این باره خودداری کرده اند.

واکنش‌ها

به دنبال "بازداشت" آقای محسنی، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در افغانستان کمپاینی را زیر نام "سید باقر محسنی را آزاد کنید" راه‌اندازی کرده اند.

سید میثم احسانی، فعال سیاسی در صفحهٔ فیسبوک‌اش از سایر افغان‌ها خواسته است تا با کمپاین آزادی آقای محسنی بپیوندند.

فوزیه کوفی، عضو پیشین پارلمان افغانستان در صفحۀ تویترش، به بازداشت آقای محسنی واکنش نشان داده و گفته است: "مرگ تدریجی یعنی اینکه آزادی و حق‌ ابراز نظر و عقیده را نداشته باشید، مردم شاهد چنین وضع خفقان‌آور در گذشته هم بودند که دوام نکرد."

مجیب مهرداد، خبرنگار افغان در مورد بازداشت این منتقد حکومت طالبان گفته است: "سید باقر محسنی با صداقت و شجاعت ستودنی و بی‌مانند از خواست‌های مردم با زبانی رسا در برابر طالبان در کابل سخن می‌گفت. حالا نوبت مردم است که برای رهایی‌اش تلاش کنند."

آقای مهرداد از همۀ شهروندان افغانستان خواسته است که برای رهایی آقای محسنی با هم اقدام کرده و صدای شان را بلند کنند.

هدا خموش، یکی از فعالان زن نیز گفته است که آقای محسنی به خاطر "حقیقت‌گویی وآشکار صحبت ‌کردنش،" توسط افراد طالبان "ربوده" شده است.

خانم خموش در صفحۀ فیسبوک خود نگاشته است: "او واقع‎گرا و تحلیل‌گر منطقی است که بدون هیچ ترس در این شرایط سخن زد. ما نگران جان استاد استیم، طالبان باید با منتقدان خود کنار بیایند حقیقت چیزی نیست که پنهان شود با شکنجه و اختطاف نمی‌شود کسی را سرکوب کرد."

پیش از این طالبان، فیض‌الله جلال، استاد پوهنتون کابل را به دلیل انتقادات تند وی از این گروه برای چند روز بازداشت و به دنبال اعتراضات گسترده در شبکه‌های اجتماعی، دوباره رها کردند.

XS
SM
MD
LG