لینک های دسترسی

Breaking News

واکنش‌‌ها به انفجار کابل؛ بنیت خواستار به عدالت کشانیدن عاملان آن شد


برخی رسانه‌های محلی افغانستان گزارش دادند که اکثر قربانیان این حادثه کارمندان لوی سارنوالی افغانستان بودند.
برخی رسانه‌های محلی افغانستان گزارش دادند که اکثر قربانیان این حادثه کارمندان لوی سارنوالی افغانستان بودند.

حملۀ دو روز پیش در کابل که گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت آن را به عهده گرفت، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته و از این میان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان خواستار به عدالت کشانیدن عاملان این انفجار شده است.

ریچارد بنیت روز چهارشنبه چهارم سپتمبر (۱۴ سنبله) در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس این حمله را "تکان‌‌دهنده" خواند.

بنیت ضمن ابراز همدری با خانواده‌های قربانیان، گفته است که هیچ چیزی نمی‌تواند چنین خشونتی را توجیه کند. او افزوده است: "کسانی که مسوول هستند، باید پس از تحقیقات کامل و محاکمۀ عادلانه، به دست عدالت سپرده شوند."

این انفجار حوالی ساعت ۴:۱۵ عصر روز دوشنبه دوم سپتمبر (۱۲ سنبله) در مقابل لوی سارنوالی افغانستان در ساحۀ دارالامان شهر کابل به وقوع پیوست که بر بنیاد معلومات طالبان، در آن، شش نفر کشته و ۱۳ نفر دیگر زخمی شدند.

اما برخی از شاهدان عینی در شبکه‌های اجتماعی ادعا کردند که تلفات این رویداد، به شمول کشته و زخمی، بیشتر از ۳۰ نفر بوده است.

تامس وست، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان به این انفجار واکنش نشان داده و آنرا یک حملۀ "تروریستی" عنوان کرده است. وست این حمله را تقبیح کرده و افزوده است: "هدف قرار دادن افراد بی‌گناه را نمی‌توان توجیه کرد."

برخی رسانه‌های محلی افغانستان گزارش دادند که اکثر قربانیان این حادثه کارمندان لوی سارنوالی افغانستان بودند که پس از حاکمیت طالبان بر این کشور، به کار خود در این اداره ادامه داده بودند.

رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان نیز در واکنش به این رویداد گفته است: "من حمله تروریستی بی‌معنای دیروز در کابل را به شدت محکوم می‌کنم."

برخی مقام‌های حکومت پیشین افغانستان ضمن انتقاد از طالبان، این گروه را در تامین امنیت مردم این کشور "ناکام" خوانده اند.

محمد فرید حمیدی، لوی سارنوال پیشین افغانستان در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که در انفجار کابل اکثراً سارنوالان و کارمندان حکومت پیشین هدف قرار گرفته اند.

او نگاشته است: "گروه حاکم که طی دهه‌ها مردم بیگناه و غیرنظامی را هدف قرار می‌دادند و همین همکاران سارنوالی را ده‌ها بار مورد حملات انتحاری و ترورهای هدفمند قرار دادند، امروز این حمله را محکوم می‌کنند. طنز تلخ تاریخ!."

گروه دولت اسلامی (داعش) گفته است که حمله بر دفتر سارنوالی حکومت طالبان در "انتقامجویی از مسلمانانی صورت گرفت که در زندان‌های طالبان به سر می‌برند."

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان همواره تامین امنیت را یکی از دست‌ آوردهای شان خوانده اند، اما گروه داعش همواره حملاتی را علیه جنگجویان این گروه، سفارت‌خانه‌های خارجی و مردم عام، به ویژه اقلیت‌های دینی، انجام داده است.

داعش در ماه مارچ مسوولیت یک حمله در ولایت قندهار را بر عهده گرفته بود که به گفتهٔ مقامات طالبان در آن سه نفر کشته شدند. اما منابع صحی گفته بودند که ۲۰ نفر در آن حمله کشته شدند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، ماه گذشته گفت که داعش در افغانستان موجود بود، "اما ما آنرا به شدت سرکوب کرده ایم". او سپس گفت که گروهی به نام داعش در افغانستان وجود ندارد.

گروه

XS
SM
MD
LG