واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد از حضور و فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این گروهها با حمایت مالی کشورهای خارجی، از شبکههای اجتماعی برای جذب جنگجویان جدید در این کشور استفاده میکنند.
تاس، خبرگزاری روسیه روز جمعه ۱۳ دسمبر (۲۳ قوس) به نقل از نبنزیا گزارش داد که به گفتۀ او، برخی از گروههای تروریستی حضور خود را در افغانستان تقویت کرده اند.
سفیر روسیه در ملل متحد در نشست این سازمان که دربارۀ افغانستان برگزار شده بود، همچنان گفت: "جنگجویان در حال گسترش نفوذ خود (در افغانستان) هستند، حملات تازۀ تروریستی را انجام داده اند که قربانیان آن، بیشتر زنان و کودکان به شمول نمایندگان اقلیتهای مذهبی و قومی بوده اند."
به گفتۀ نبنزیا، این گروههای تروریستی تلاشهای خود را به هدف بیثبات ساختن افغانستان و منطقه ادامه دادهاند.
افزون بر سفیر روسیه در ملل متحد، نمایندگان برخی از کشورهای دیگر منطقه نیز از فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
نمایندۀ پاکستان در این نشست "وضعیت حقوق بشر، تروریزم، همه شمولیت سیاسی، اقتصاد شکنند و فقر" را به عنوان مشکلات عمدۀ افغانستان برجسته کرد، اما از تهدید تروریستی برخاسته از افغانستان، ابراز نگرانی جدی کرد.
او گفت که با وصف مبارزۀ طالبان بر ضد شاخۀ خراسان داعش، این گروه به تهدید القاعده که به گفتۀ وی ۶۰۰۰ جنگجو در افغانستان دارد، تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروهها رسیدگی نکرده است.
همچنان امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در ملل متحد با اشاره به کشته شدن یک عضو کابینۀ طالبان در حملۀ انتحاری داعش در کابل، وضعیت امنیتی افغانستان را نگرانکننده توصیف کرد و شاخۀ خراسان داعش را "تهدید جدی" برای منطقه خواند.
خلیل الرحمان حقانی، وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان، روز چهارشنبه در یک حملۀ انتحاری در محوطۀ این وزارت کشته شد. گروه داعش مسوولیت این حمله را به دوش گرفت.
طالبان همواره ادعا کرده اند که به هیچ گروه اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان، تهدیدها را متوجه کشورهای منطقه و جهان کنند. حکومت طالبان همواره اتهامهای پاکستان مبنی بر حضور جنگجویان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان را "بیاساس" خوانده و گفته اند که پاکستان بار ناکامی مسوولیت امنیتی خود را نباید به دوش افغانستان بیاندازد.
سفیر روسیه در ملل متحد در حالی از حضور و فعالیت گروههای تروریستی به شمول داعش در زیر حاکمیت طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است که به تازگی اعضای دوما (پارلمان روسیه) طرحی را تصویب کردند که زمینه را برای حذف نام طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی آن کشور هموار میکند.
بر اساس گزارشها، پس از تصویب پارلمان روسیه، این طرح به نهادهای قضایی آن کشور فرستاده خواهد شد و در صورت تایید آن توسط محاکم روسیه، نام طالبان از فهرست گروههای تروریستی در این کشور به گونۀ موقت حذف خواهد شد.
روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی میشناسد. اما از سالها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده است.
گروه