لینک های دسترسی

Breaking News

زنان معترض: طالبان تغییرپذیر نیستند؛ باید فشارهای سیاسی و نظامی بر آنان وارد شود


عکس ارشیف
عکس ارشیف

شماری از زنان معترض از ادامۀ نقض حقوق بشر و سرکوب زنان توسط طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از جامعۀ بین المللی به ویژه دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، خواسته‌اند که فشارهای بیشتری را بر این گروه وارد کند.

این زنان که عضو جریان موسوم به "جنبش شنبه‌های ارغوانی" اند، با برگزاری یک گردهمایی در یک مکان سربسته در کابل، گفته اند که خواستار توقف هرگونه حمایت و مشروعیت بخشی به طالبان تحت عنوان "تعامل" اند.

این زنان معترض روز شنبه نهم نومبر (۱۹ عقرب) با نشر قطعنامه‌ای گفتند: "ما از جامعه جهانی، به ‌ویژه حکومت جدید ایالات متحده امریکا به رهبری دونالد ترمپ می‌خواهیم که سیاست‌های اشتباه گذشته در قبال طالبان را اصلاح نماید و با اعمال تحریم‌های هدفمند، فشار دپلوماتیک و سیاسی، منزوی‌سازی طالبان و حمایت از فشارهای نظامی بر این گروه، از اقدامات عملی و قاطع جهت سرنگونی حکومت خودخوانده طالبان حمایت نماید."

قرار است دونالد ترمپ به تاریخ ۲۰ جنوری سال ۲۰۲۵ مراسم تحلیف را به جا آورد و سپس به صفت چهل و هفتمین رییس جمهور ایالات متحده قدرت را در دست بگیرد.

این زنان معترض با انتقاد از جامعه بین‌المللی بیان کرده‌اند که بیشتر کشورها در سه سال گذشته نه‌ تنها در برابر "جنایات ضد بشری" طالبان موضع قاطعی اتخاذ نکرده‌اند، بلکه به سیاست تعامل با این گروه ادامه داده‌اند. به گفته آنان، این رویکرد جامعه بین‌المللی موجب شده که طالبان جسارت بیشتری پیدا کنند و به اعمال محدودیت‌های شدید بر حقوق و آزادی‌های مردم، به‌ویژه زنان، ادامه دهند.

در قطعنامه‌ای این زنان معترض همچنان آمده است: "از سازمان ملل متحد نیز می‌خواهیم تا دست از سفیدنمایی، عادی‌سازی حضور طالبان در نشست‌های جهانی و دلالی سیاسی بردارد و با ایجاد و پیش‌برد گفتمان مستمر حقوق بشر در سطح جهان و بر اساس اصول‌ حقوق بشر و برابری جنسیتی، فشارهای هماهنگ را بر طالبان افزایش دهد."

طالبان در بیشتر از سه سال گذشته، محدودیت‌های شدید و سرکوبگرانه را بر زنان وضع کرده، آنان را از آموزش به سویۀ بالاتر از مکتب ابتداییه و کار در سازمان‌های دولتی و غیردولتی، سفر بدون محرم شرعی مرد، رفتن به پارک‌ها، حمام‌ها و کلب‌های ورزشی منع کرده اند، اقدامی که ملل متحد آنرا "آپارتاید جنسیتی" عنوان کرده است.

این در حالی است که پیش از این، نیز برخی از شهروندان افغانستان که در امریکا زندگی می‌کنند، از رییس جمهور آیندۀ ایالات متحده خواسته بودند که نباید افغانستان را فراموش کرده و در قبال سرنوشت مردم این کشور بی‌تفاوت باشد.

به باور این مدافعان حقوق زنان، پس از خروج کامل نیروهای امریکایی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ و تسلط دوبارۀ طالبان به قدرت، افغانستان تا اکنون در وضعیت بی‌سرنوشتی قرار گرفته و این کشوربه "زندانی برای مردان و زنان" مبدل شده است.

این زنان معترض در حالی خواستار فشارهای بیشتر جامعۀ بین المللی به ویژه ایالات متحده بر گروه طالبان شدند که وزارت خارجۀ حکومت طالبان با اشاره به پیروزی دونالد ترمپ در انتخابات هفته گذشته، بر تقویت روابط با امریکا تاکید کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفت که امیدوار است حکومت جدید امریکا، گام‌های واقع‌بینانه برای ایجاد روابط با این گروه بردارد تا آنان بتوانند در روشنایی تعامل متقابل، صفحۀ جدیدی از روابط خود را با ایالات متحده بگشایند.

گروه

XS
SM
MD
LG