قانونگذاران بریتانیایی از حکومت آن کشور خواستند تا برای افغانهایی که با نیروهای بریتانیایی در افغانستان ترجمان بوده اند و نیز نظامیان حکومت پیشین افغانستان، استثنا قایل شده و آنان را به رواندا اخراج نکند.
بریتانیا برای جلوگیری از ورود غیرقانونی پناهجویان به آن کشور، کسانی را که به گونهٔ غیرقانونی وارد خاک بریتانیا میشوند به رواندا استرداد میکند.
دس براون، وزیر دفاع پیشین بریتانیا، طرح این اصلاحات را پیشنهاد کرده بود که با ۲۷۵ رای موافق در برابر ۲۱۸ رای مخالف از سوی پارلمان بریتانیا تصویب شد.
بر اساس تعدیلات جدید، آن عده ترجمانان پیشین نیروهای بریتانیایی و نظامیان حکومت پیشین افغان که پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، غیرقانونی وارد بریتانیا شده اند، از آن کشور به رواندا اخراج نخواهند شد.
تا هنوز مشخص نیست که چه تعداد نظامی حکومت پیشین افغانستان و نیز ترجمانهای نیروهای بریتانیایی که در افغانستان مستقر بودند، به گونهٔ غیرقانونی وارد بریتانیا شده اند.
استیفان کیناک و لوک پولارد، دو قانونگذار مخالف حکومت بریتانیا، نیز با ارسال نامهای به دو وزیر حکومت بریتانیا، خوستار اجرای این تعدیلات شدند.
حکومت بریتانیا در گذشته از استثنا قایل شدن به افغانها در قانون استرداد به رواندا امتناع کرده بود، اما انتظار میرود که اینبار تعدیلات پیشنهادی پارلمان را در این قانون وارد کند.
طرح انتقال پناهجویان به رواندا از سوی بوریس جانسن، صدر اعظم پیشین بریتانیا، پیشنهاد شد، اما از آن زمان تا کنون این طرح با مخالفتهایی از سوی محکمهٔ حقوق بشر اروپا و نیز چالشهای قانونی در داخل بریتانیا روبرو بوده است.
پیش از این، محکمهٔ استیناف بریتانیا گفته بود که طرح استرداد پناهجویان به رواندا غیر قانونی است، زیرا این کشور افریقایی نمیتواند کشور ثالث امن برای پناهندگان تلقی شود.
مدافعان حقوق مهاجران و پناهجویان، این اقدام را نقض حقوق بنیادین افرادی میدانند که از جنگ و سرکوب فرار کرده اند.
رواندا یک کشور کمتر توسعه یافته است و انتظار میرود پناهجویانی که به دنبال زندگی بهتر به بریتانیا آمده اند، چانس کمتری برای دنبال کردن رویاهای شان در آن کشور داشته باشند.
بخشی از این مطلب از گزارش روزنامهٔ گاردین گرفته شده است.
گروه