لینک های دسترسی

Breaking News

حکومت طالبان از آغاز کار شارژدافیر خود در تهران خبر داد


وزارت خارجهٔ حکومت طالبان روز دوشنبه ۲۷ فبروری (هشتم حوت) اعلام کرد که فضل محمد حقانی به حیث شارژدافیر این گروه در تهران، پایتخت ایران، آغاز به کار کرده است.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ طالبان، در پیامی ویدیویی که به رسانه ها فرستاده است، واگذاری سفارت از سوی ایران به دپلومات طالبان را گامی مهم در روابط بین دو کشور خواند.

آقای تکل در این پیام همچنان گفته است: "رهبری وزارت امور خارجه به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال یا تاخیر در خدمات سفارت برای شهروندان مقیم ایران، یک تیم هفت نفری متشکل از دپلومات های مجرب را امروز از کابل به سفارت افغانستان در ایران اعزام کرد تا در پهلوی شارژدافیر جدید به هموطنان خود خدمات ارایه کنند."

در همین حال، حامد رهگذر، دپلومات پیشین سفارت افغانستان در تهران در صحبت با صدای امریکا گفت که دپلومات های افغان حاضر به تسلیم دهی این سفارت به طالبان نشدند و به جای آن دیروز دروازهٔ سفارت را بسته و کلید آن‌ را به مقامات ایرانی تسلیم کردند.

به گفتهٔ رهگذر، وزارت خارجهٔ ایران هفتهٔ گذشته عبدالقیوم سلیمانی، سفیر حکومت پیشین افغانستان، را احضار کرد و به وی گفت که تهران می‌خواهد سفارت افغانستان را به گروه طالبان واگذار کند.

جبهه مقاومت افغانستان، به رهبری احمد مسعود، از تصمیم ایران درخصوص سفارت افغانستان در تهران انتقاد کرده است.

این جبهه در یک اعلامیه گفت: "حضور سیاسی طالبان در ایران با آن پیشینه سیاه و تاریک و ضدیت آشکار با فرهنگ، مدنیت، باورها و ارزشهای اکثریت مردم افغانستان مخصوصاً میلیون ها مهاجری که از ترس و تهدید و فشار این گروه به ایران پناه برده اند، مخاطره آمیز است و می تواند سبب تشویش بیشتر و ناآرامی افزون تر مهاجرین گردد."

جبهه مقاومت افغانستان در این اعلامیه تصریح کرده است که این جبههٔ ضد طالبان و دیگر جریان های سیاسی افغانستان تلاش کردند تا از طریق تماس ها و مکاتبات در سطوح بالا مسوولین ذیربط ایران را به عدم پذیرش این امر قانع سازند اما ایران بنابر پالیسی خودشان به گروه طالبان برای ورود به سفارت افغانستان در تهران اجازه دادند.

شورای مقاومت برای نجات افغانستان که در آن شماری از رهبران پیشین جهادی افغانستان و مخالف طالبان عضویت دارند، نیز با نشر اعلامیه‌ای مخالفت خود را به واگذاری سفارت افغانستان در تهران به نماینده طالبان اعلام کرده است.

در اعلامیهٔ این شورا آماده است: "تحویل دهی سفارت افغانستان در تهران به طالبان که حکومتی نامشروع دارد، خلاف عرف دپلوماتیک و در تضاد با منافع ملی افغانستان است."

دامنه مخالفت با تحویل دهی سفارت افغانستان در تهران به طالبان فراتر از جبهات افغان مخالف طالبان بوده است. روزنامهٔ جمهوری اسلامی، طرفدار حکومت ایران، نوشته است: "برای نظام جمهوری اسلامی ایران شایسته نیست که سفارت افغانستان را به گروهی تحویل بدهد که نه مقبولیت مردمی دارد و نه از مشروعیت بین المللی برخوردار است."

این روزنامه علاوه کرده است که "تحویل دادن سفارت به یک گروه نامشروع و تروریستی علاوه بر مخاطرات امنیتی زیادی که دارد به عنوان لکه سیاهی در پرونده روابط ایران و افغانستان ثبت خواهد شد."

اما وزارت خارجهٔ ایران در واکنش به این انتقاد ها، تحویل دهی سفارت افغانستان در تهران را به گروه طالبان، یک "امر داخلی مربوط به افغانستان" خوانده و گفته که حکومت ایران هیچ نقشی در آن نداشته است.

در بیانیهٔ وزارت خارجهٔ ایران آمده است: "وزارت امور خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران، هیچ سند یا تجهیزات یا هر شی دیگری که متعلق به سفارت افغانستان در تهران بوده را تحویل نگرفته است."

اما یک دپلومات افغان که نخواست از وی در در این گزارش نام گرفته شود، با رد این ادعای وزارت خارجه ایران گفت که صدور ویزه و اقامت دپلوماتیک به دپلومات های طالبان از سوی ایران ثابت می سازد که حکومت ایران نقش مستقیم در تحویل دهی سفارت افغانستان به طالبان دارد.

XS
SM
MD
LG