لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: فعالیت‌ رسانه‌های وابسته با احزاب سیاسی در افغانستان را ارزیابی می‌کنیم


به تداوم فشارهای طالبان بر رسانه‌های افغانستان، وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت این گروه گفته است که بر ارزیابی فعالیت تمام رسانه‌های وابسته به احزاب سیاسی در این کشور فیصله شده است.

خیرالله خیرخواه، سرپرست این وزارت، روز سه شنبه ۱۹ سپتمبر (۲۸ سنبله)، پس از اولین نشست کمیسیون ارزیابی تخلفات رسانه‌ای در این وزارت، به خبرنگاران گفت که به هیچ رسانه‌ای اجازه فعالیت خودسرانه نخواهد داد.

خیرخواه گفت که بر اساس فیصله، فعالیت رسانه‌ها ارزیابی خواهند شد و در جریان ارزیابی معلوم می‌شود که این رسانه ها به نفع ملت هستند یا به ضرر مردم فعالیت می‌کنند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان گفت: "هنوز افرادی در آن (رسانه‌های حزبی) هستند که زمینه مخالفت خود را فراهم می‌کنند که ما آنها را ارزیابی کرده و بنا به تخطی‌های شان به محکمه می‌سپاریم تا در مورد آن بلافاصله فیصله کند".

بر اساس قانون رسانه‌های حکومت گذشته (جمهوری)، حکومت طالبان در سال ۱۴۰۱ کمیسیون ارزیابی تخلفات رسانه‌ای را به رهبری سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ برای پیگیری قضایای تخلف رسانه‌ها در افغانستان ایجاد کرد که این کمیسیون اولین نشست خود را روز شنبه برگزار کرد.

در نشست کمیسیون ارزیابی تخلفات رسانه‌ای که پشت درهای بسته برگزار شد، علاوه بر اشتراک مقامات بلندپایه وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان، برخی از رسانه‌های مستقل نیز اشتراک داشتند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان سال گذشته به رسانه‌ها گفته بود که حکومت این گروه در قانون رسانه‌های حکومت قبلی مشکلی نمی‌بیند و به همین دلیل است که پس از اصلاح برخی از بخش‌ها، این قانون برای تایید به هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان فرستاده شده است.

در افغانستان علاوه بر رسانه‌های دولتی، خصوصی و مستقل، بر اساس قانون رسانه‌ها، برخی رسانه‌های وابسته به احزاب سیاسی نیز فعالیت می‌کنند.

اگرچه پس از اگست ۲۰۲۱، رهبران و مقامات بسیاری از گروه‌های سیاسی که در افغانستان رسانه‌هایی تأسیس کرده بودند، کشور را ترک کردند، اما برخی از رسانه‌های وابسته به این گروه‌ها به فعالیت خود ادامه دادند.

این در حالی است که عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه حکومت طالبان به تاریخ ۱۶ اگست (۲۵ اسد) گفت که احزاب سیاسی نه اساس شرعی دارند و نه به نفع ملت است و مردم نیز آنها را نمی‌خواهند.

او تاکید کرده بود که به هیچ وجه به احزاب سیاسی اجازۀ فعالیت نخواهند داد، در حالی که احزاب سیاسی از دیروقت در افغانستان فعالیت داشته اند و در پنج دهه اخیر شماری از احزاب سیاسی تاثیر مستقیم بر اوضاع سیاسی و اجتماعی کشور داشته اند.

برخی از احزاب مرتبط با گروه‌های مجاهدین پیشین نیز در ۲۱ سال گذشته چندین شبکه تلویزیونی در افغانستان ایجاد کرده بودند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در حالی از ارزیابی و بسته شدن احتمالی رسانه‌های مرتبط با احزاب سیاسی سخن گفته است که نهادهای بین‌المللی و داخلی حامی رسانه‌ها می‌گویند که پس از به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان در افغانستان، در دو سال گذشته صدها رسانه به دلیل مشکلات و چالش‌های مختلف از جمله مشکلات اقتصادی از فعالیت بازمانده و هزاران خبرنگار از جمله خبرنگاران زن بیکار شده اند.

بر اساس معلومات اتحادیه خبرنگاران مستقل افغانستان، ۷۰ تلویزیون از جمله ۱۵۰ شبکه تلویزیونی و ۱۷۰ رادیو از ۳۰۷ ایستگاه رادیویی، ۱۸ خبرگزاری از ۳۱ خبرگزاری فعال استند و متباقی از نشرات باز مانده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG