لینک های دسترسی

 
طالبان: توافقنامۀ دهلیز زمینی سال ۲۰۲۲ میان کشورهای آسیای میانه و چین با افغانستان تمدید شد
Breaking News

طالبان: توافقنامۀ دهلیز زمینی سال ۲۰۲۲ میان کشورهای آسیای میانه و چین با افغانستان تمدید شد


بر بنیاد معلومات حق‌شناس، با تمدید این توافقنامه، ممکن میزان حمل و نقل زمینی از این میسر به گونۀ قابل توجهی افزایش یابد
بر بنیاد معلومات حق‌شناس، با تمدید این توافقنامه، ممکن میزان حمل و نقل زمینی از این میسر به گونۀ قابل توجهی افزایش یابد

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان از تمدید دوبارۀ توافقنامه‌ای دهلیز اقتصادی و زمینی میان افغانستان، اوزبیکستان، قرغیزستان و چین خبر داده و گفته است که این توافقنامه در نشستی میان نمایندگان این گروه و مقام‌های اوزبیکستانی در تاشکند امضا شد.

محمد اشرف حق‌شناس، سخنگوی این وزارت ناوقت روز شنبه ۲۵ جنوری (ششم دلو) گفت که سال گذشتۀ میلادی، از طریق این دهلیز زمینی، کم از کم ۴۲۰۰ کانتینر کالای صادراتی به افغانستان انتقال شده است.

او افزود: "این دهلیز که از کشورهای چین، قرغیزستان، اوزبیکستان عبور کرده و به خط آهن حیرتان-مزارشریف افغانستان وصل می‌شود، در سال ۲۰۲۲ میلادی توسط این چهار کشور ایجاد شد."

بر بنیاد معلومات حق‌شناس، با تمدید این توافقنامه، ممکن میزان حمل و نقل زمینی از این میسر به گونۀ قابل توجهی افزایش یابد.

پیش از این، وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان گفته بود که برای نخستین‌بار، محمولۀ ترانزیتی ریل چین از مسیر خط آهن ایران به ولایت هرات رسیده است.

محمد اشرف حق‌شناس در اوایل ماه گذشته خورشیدی گفته بود که این محموله شامل، ۱۰۰۰ کویل آهن از طریق بندر عباس وارد "ایستگاه روزنک" ولایت هرات شد. به گفتۀ حق‌شناس، این محموله ترانزیتی که از خاک چین حرکت کرده بود، پس از ورود به بندر عباس، از طریق شبکه ریل ایران به افغانستان رسید.

افغانستان که یک کشور محاط به خشکه است، به دلیل جنگ‌های درازمدت از موقعیت استراتیژیک خود در میان آسیای میانه و جنوب آسیا کمتر سود برده است.

به گفتۀ این اداره، از طریق این دهلیز اقتصادی اموال تجارتی از چین به قرغیزستان و از آنجا توسط خطوط آهن اوزبیکستان به افغانستان انتقال می‌یابد. همچنان کالاهای تجارتی افغانستان توسط این دهلیز به چین منتقل می‌شود.

همچنان اخیراً اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان از ایجاد دهلیز جدید اقتصادی با برخی از کشورهای منطقه به ویژه چین، اوزبیکستان و قرغیزستان استقبال کرده و آن را یک گام مهم در این بخش عنوان کرد.

بر بنیاد معلومات این نهاد، پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان، دهلیز‌های هوایی برای صادرات میوۀ خشک این کشور وجود ندارد که از طریق این دهلیز، زمینه انتقال جلغوزه، انجیر و دیگر میوۀ خشک به چین و کشورهای آسیای میانه نیز فراهم خواهد شد.

به گفتۀ اتاق تجارت و سرمایه‌گذرای افغانستان، در حال حاضر افغانستان از چین سالانه یک‌و نیم میلیارد دالر واردات دارد که ایجاد این دهلیز اقتصادی، روی داد ستد تجارتی میان دو کشور تاثیر بیشتر خواهد داشت.

گروه

XS
SM
MD
LG