وزارت خارجۀ حکومت طالبان از بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل استقبال کرده و بر تامین امنیت دپلوماتان و کارمندان این سفارت تاکید کرده است.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی این وزارت روز دوشنبه ۲۳ دسمبر (سوم جدی) در یک پیام صوتی که توسط تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان نشر شد، گفته است که با بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل، بخشی زیادی از مشکلات افغانها که در تلاش اخذ ویزه آن کشور اند، حل خواهد شد.
تکل گفته است: "از بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل استقبال می کنیم و اطمینان میدهیم که وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان [حکومت طالبان] در همه امور با آن همکاری میکند و به مصوونیت کارمندان آن، توجه زیادی خواهد کرد."
این در حالی است که عربستان سعودی روز یکشنبه ۲۲ دسمبر (دوم جدی) گفت که فعالیتهای سفارت خود را در افغانستان از سر گرفته است. این کشور پس از مسلط شدن مجدد طالبان در اگست ۲۰۲۱، فعالیت سفارت خود را در کابل متوقف کرده بود.
همچنان عربستان سعودی در ماه نومبر ۲۰۲۱ از آغاز مجدد خدمات قونسلیاش در کابل خبر داد و مرکز امداد و کمک های بشردوستانه ملک سلمان به توزیع کمکهای بشری به نیازمندان در افغانستان ادامه داد.
این نهاد خیریه، در حال حاضر، علاوه بر کمکهای بشری، در بخشهای صحت، آموزش، تامین آب آشامیدنی و مصوونیت غذایی کمک میکند.
بر اساس معلومات طالبان، قرار است سفارت عربستان سعودی در کابل برای هزاران افغان که برای شرکت در مراسم حج و کار به آن کشور سفر میکنند، خدمات قنسولی ارایه کند.
در بیش از سه سال گذشته، از زمانی که طالبان بر افغانستان مسلط شدند، هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است. با این حال، برخی کشورها، از جمله ایران، پاکستان، چین و روسیه، سفارتخانهها و ماموریتهای دپلوماتیک افغانستان را به دپلوماتهای منصوب از سوی طالبان واگذار کرده اند.
در دور نخست حکمرانی طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، عربستان سعودی یکی از سه کشوری بود که حکومت طالبان را به رسمیت میشناخت. پاکستان و امارات متحده عربی نیز حاکمیت دور نخست طالبان را به رسمیت شناخته بودند.
گروه