لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان از تصویب طرح حذف این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه استقبال کردند


این تصمیم به حکومت روسیه امکان می‌دهد تا نام طالبان را از فهرست سازمان های تروریستی آن کشور حذف کند.
این تصمیم به حکومت روسیه امکان می‌دهد تا نام طالبان را از فهرست سازمان های تروریستی آن کشور حذف کند.

وزارت خارجۀ حکومت طالبان از تصمیم پارلمان روسیه مبنی بر تایید طرحی که زمینه را برای حذف نام این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی آن کشور مساعد می‌سازد، استقبال کرد.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت ناوقت روز چهارشنبه ۱۱ دسمبر (۲۱ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که پیشرفت‌ها برای حذف نام این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه، روابط میان کابل و مسکو را بهبود خواهد بخشید.

در اعلامیه آمده است: "وزارت خارجۀ (حکومت طالبان) از اقدام پارلمان روسیه مبنی بر تایید طرحی که زمینه را برای حذف نام تحریک طالبان، نام قبلی امارت اسلامی افغانستان، از فهرست ممنوعۀ آن کشور فراهم می‌کند، استقبال می‌کند. این گام حذف مانعی در برابر ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه است و پیشرفت قابل ملاحظه می‌باشد."

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که اعضای دوما (پارلمان روسیه) طرحی را تصویب کردند که زمینه را برای حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی آن کشور هموار می‌کند.

روسیه از سال ۲۰۰۳ به این‌سو، طالبان را منحیث یک گروه تروریستی می‌‌شناسد. اما از سال‌ها به این طرف، روابط خود را با این گروه تقویت کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، پس از تصویب پارلمان روسیه، این طرح به نهادهای قضایی آن کشور فرستاده خواهد شدو در صورت تایید آن توسط محاکم روسیه، نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی در این کشور به گونۀ موقت حذف خواهد شد.

این در حالی است که اخیراً وزارت خارجۀ روسیه گفت که مسکو علاقمند توسعۀ روابط با طالبان است، اما تا زمانیکه نام این گروه از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور حذف نشود، این کار ممکن نیست.

تاس، خبرگزاری دولتی روسیه به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) به نقل از ماریا زخارووا، سخنگوی وزارت خارجۀ آن کشور گزارش داد که مسکو بهبود روابط با طالبان، برای مقابله با هرگونۀ تهدیدها از این کشور را مهم می‌‌داند.

زخارووا با اشاره به لایحه‌ای که پیش از آن، به دوما (پارلمان روسیه) ارایه شده بود، گفت که برخی از نمایندگان پارلمان این کشور، پیش‌نویس لایحه‌ای را آماده کردند که بر اساس آن، "نام طالبان به گونۀ موقت از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور" بیرون می‌شود.

این در حالی است که پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، مسکو روابط خود را با این گروه حفظ کرد و در این مدت سفارتش را در کابل باز نگهداشت.

با آنکه درست چهل ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان می‌گذرد، تا کنون هیچ کشور حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.

اخیراً معاون وزارت خارجۀ روسیه نیز به رسمیت شناختن حکومت طالبان را به حذف نام طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور ربط داد و افزود که هنوز، زود است در مورد به رسمیت شناختن حکومت این گروه صحبت شود.

همچنان اخیراً ولادیمیر پوتین، رییس‌ جمهور روسیه، در سخنرانی ‌خود، در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در آستانه، پایتخت قزاقستان، وضعیت را در افغانستان پیچیده توصیف کرد، اما ابراز امیدواری کرد که روابط قوی میان روسیه و افغانستان تحت کنترول طالبان برقرار شود.

تاس، خبرگزاری رسمی روسیه، به نقل از پوتین گزارش داد که برقراری ثبات در افغانستان، زمینه را برای گسترش روابط میان مسکو و کابل هموار خواهد کرد.

گروه

XS
SM
MD
LG