وزارت امور خارجۀ حکومت طالبان به اظهارت تازۀ منیر اکرم، نمایندۀ پاکستان در ملل متحد دربارۀ فعالیت تروریستان به شمول داعش در افغانستان واکنش نشان داده و گفته است که اکثر عاملان حوادث امنیتی در افغانستان از خاک پاکستان وارد این کشور شدهاند.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت ناوقت روز سهشنبه ۱۱ فبروری (۲۳ دلو) با نشر خبرنامهای مدعی شده که گروههای تروریستی به شمول داعش در افغانستان "سرکوب" شده و آنان مخفیگاههای تروریستان را در این کشور از بین برده اند.
منیر اکرم، نمایندهٔ پاکستان در ملل متحد روز دوشنبه در نشست شورای امنیت این سازمان که در مورد تهدید داعش برگزار شده بود، در واکنش به اظهارات نمایندهٔ ایالات متحده، مدعی شد که در حال حاضر "جلب و جذب و تسهیل فعالیت شاخۀ خراسان داعش" در افغانستان جریان دارد.
دوروتی شی، معاون نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، در این نشست شاخهٔ خراسان داعش را تهدید جدی جهانی خواند. او گفت: "در مورد قابلیتهای شاخهٔ خراسان داعش برای طرح و انجام حملات و نیز کمپاینهای جلب و جذب آن به ویژه در افغانستان و پاکستان، نگرانی داریم."
نمایندۀ پاکستان در ملل متحد همچنان افزود که بسیاری از گروههای تروریستی در افغانستان حضور دارند و آنان به فعالیتهای خود ادامه دادهاند.
در خبرنامهٔ وزارت خارجه حکومت طالبان آمده است: "به جامعه جهانی اطمینان میدهیم که مخفیگاههای داعش و دیگر گروهها در افغانستان توسط امارت اسلامی (حکومت طالبان) به گونۀ جدی از بین برده شده و از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه کشورها نیست."
طالبان با اشاره به حملات اخیر در برخی از ولایات افغانستان گفته اند که اکثر این حملات در خاک پاکستان سازماندهی شده و "عاملان از خط دیورند" عبور کردهاند.
با اینحال، مقامهای سازمان ملل متحد و شماری از دپلوماتان خارجی در نشست روز دوشنبه در شورای امنیت ملل متحد هشدار دادند که عمال شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی در افغانستان تهدید عمده برای ثبات و امنیت این کشور، منطقه و جهان اند.
ولادیمیر ورونکوف، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم، در این نشست که بر تهدید داعش علیه صلح و ثبات بینالمللی تمرکز داشت، ضمن هشدار از تداوم تهدید شاخهٔ خراسان داعش گفت که حامیان این گروه تروریستی حملاتی را در اروپا طراحی کرده و فعالانه تلاش دارند تا افرادی را از کشورهای آسیای مرکزی جلب و جذب کنند.
در این حال، عارف رحمانی، عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان میگوید که تغییر موضع بسیاری از کشورهای منطقه به شمول پاکستان که به گفتۀ وی، این کشورها در تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان نقش اساسی داشته اند، پرسش برانگیز است.
به گفتۀ رحمانی، نمایندۀ پاکستان در ملل متحد، گروهی را متهم به پناهدادن تروریستان به شمول داعش در افغانستان کرده که "این کشور در بیشتر از ۴۰ سال گذشته، طالبان و شبکۀ القاعده را تجهیز و تمویل کرده است".
او در یک پیام ویدیویی افزوده که کشورهای منطقه و جهان به شمول روسیه، چین، ایران و پاکستان "پس از به قدرت رساندن طالبان در افغانستان" در یک شرایط "متناقض" قرار گرفته و انتظار دارند که این گروه به گروههای دیگر در افغانستان اجازه فعالیت ندهد.
به باور این عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، حملات اخیر نشاندهندۀ آن است که این کشور برای شهروندانش امن نیست و بسیاری از گروهها در این کشور حضور و فعالیت دارند.
با آنکه طالبان همواره ادعا کرده اند که گروههای تروریستی به شمول داعش در افغانستان حضور ندارند، اما در بیش از سه سال گذشته شاخهٔ خراسان دولت اسلامی مسوولیت بیشترین حملات را در آن کشور به عهده گرفته است که هدف اکثر این حملات اقلیت مسلمان شیعه بوده است.
در تازه ترین مورد، شاخۀ خراسان دولت اسلامی (داعش) مسوولیت حملۀ انتحاری روز سه شنبه ۱۱ فبروری در مقابل دروازۀ نمایندگی کابل بانک در شهر قندر را بر عهده گرفت که منجر به کشته شدن کم از کم پنج نفر و زخمی شدن هفت نفر دیگر به شمول افراد طالبان شد.
شاخهٔ خراسان داعش، در ماه دسمبر مسوولیت حملهٔ انتحاری در محوطهٔ وزارت مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان را به عهده گرفت که در آن خلیلالرحمان حقانی، سرپرست آن وزارت و شماری از همکارانش کشته شدند.
گروه