مقامهای سازمان ملل متحد روز دوشنبه دهم فبروری (۲۲ دلو) در جریان نشستی در شورای امنیت این سازمان هشدار دادند که عمال شاخهٔ خراسان گروه دولت اسلامی در افغانستان تهدید عمده برای ثبات و امنیت این کشور، منطقه و جهان اند.
ولادیمیر ورونکوف، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم، در این نشست که بر تهدید داعش علیه صلح و ثبات بینالمللی تمرکز داشت، ضمن هشدار از تداوم تهدید شاخهٔ خراسان داعش گفت که حامیان این گروه تروریستی حملاتی را در اروپا طراحی کرده و فعالانه تلاش دارند تا افرادی را از کشورهای آسیای مرکزی جلب و جذب کنند.
او ضمن تقاضا از کشورهای عضو ملل متحد برای جلوگیری از مبدل شدن افغانستان به "لانهٔ فعالیتهای تروریستی" گفت: "گزارشهایی وجود دارد که شمار اندک جنگجویان تروریست خارجی به سیر و سفر به افغانستان ادامه میدهند."
دوروتی شی، معاون نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، شاخهٔ خراسان داعش را تهدید جدی جهانی خواند. او گفت: "در مورد قابلیتهای شاخهٔ خراسان داعش برای طرح و انجام حملات و نیز کمپاینهای جلب و جذب آن به ویژه در افغانستان و پاکستان، نگرانی داریم."
فو کونگ، نمایندهٔ چین در ملل متحد بدون ارایهٔ جزییات گفت که تروریستان مرتبط با شاخهٔ خراسان داعش، القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی، که یک گروه ضد حکومت چین است، در افغانستان فعال بوده و "با هم تبانی دارند".
فو گفت: "چین از حکومت موقت افغانستان میخواهد تا برای متلاشی کردن و محو همه سازمانهای تروریستی که در افغانستان جا گرفته اند، اقدام مشهود و قابل اثبات بردارد."
واسیلی نبنزیا، نمایندهٔ روسیه در سازمان ملل متحد، افزایش تهدید داعش را با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان ربط داد. او گفت: "رشد فعالیت داعش-خراسان یک تصادف نیست.
نیروهای ناتو در جریان خروج شتابزده از افغانستان مقادیر زیاد مهمات و تجهیزات را به جا گذاشتند که به دست داعش افتاده است."
پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، مقادیری از اسلحه، مهمات و تجهیزات نظامی که ناتو و ایالات متحده به قوای مسلح پیشین افغانستان فراهم کرده بودند، به دست طالبان افتاد.
منیر اکرم، نمایندهٔ پاکستان در ملل متحد، ادعای ایالات متحده را به چالش کشید که گویا شاخهٔ خراسان داعش کمپاین جلب و جذب را در پاکستان راه اندازی کرده است. او به یافتههای ملل متحد تاکید کرد که افغانستان را "محل جلب و جذب و تسهیل فعالیت شاخهٔ خراسان داعش" خوانده است.
حکومت طالبان در افغانستان تا زمان نشر این گزارش به یافتههای گزارش ملل متحد در مورد فعالیت داعش در افغانستان واکنش نشان نداده است، اما در گذشته همواره حضور و فعالیت داعش را در افغانستان کماهمیت جلوه داده و گفته است که حضور این گروه در افغانستان "بزرگنمایی" میشود.
طالبان همواره گفته اند که به هیچ گروهی اجازه داده نمیشود که در خاک افغانستان فعالیت کرده و تهدیدی را متوجه کشورهای همسایهٔ افغانستان، منطقه و فراتر از آن کند.
مقامهای طالبان همواره ادعا کرده اند که پناهگاههای داعش را در داخل افغانستان از بین برده و این گروه دیگر تهدیدی را متوجه این کشور و منطقه کرده نمیتواند.
با اینحال، در بیش از سه سال گذشته که طالبان دوباره در افغانستان به قدرت رسیده اند، شاخهٔ خراسان داعش مسوولیت بیشترین حملات را در آن کشور به عهده گرفته است که هدف اکثر این حملات اقلیت مسلمان شیعه بوده است.
شاخهٔ خراسان داعش، در ماه دسمبر مسوولیت حملهٔ انتحاری در محوطهٔ وزارت مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان را به عهده گرفت که در آن خلیلالرحمان حقانی، سرپرست آن وزارت و شماری از همکارانش کشته شدند.
گروه