لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان قرارداد‌های استخراج معادن به ارزش ده‌ها میلیون دالر را با شرکت‌های‌ داخلی امضا کرد


عکس: سنگ‌های تزیینی
عکس: سنگ‌های تزیینی

وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان می‌گوید که قراداد استخراج معادن یاقوت جگدلک در کابل و باریت در هرات را با دو شرکت داخلی افغانستان امضا کرده است.

شهاب الدین دلاور، سرپرست این وزارت، روز شنبه ۱۱ می (۲۲ ثور) به خبرنگاران گفت که استخراج این معادن به ارزش بیش از ۳۳ میلیون دالر به مدت ۱۵ سال عقد شده است.

به گفتۀ دلاور، این معادن به‌گونه سهمیه‌ای قرارداد شده که سهم حکومت طالبان از معدن جگدلک ۴۴ درصد و از معدن باریت هرات ۵۰ درصد است.

او تاکید کرد که اگر این دو شرکت قراردادی، تا دو ماه دیگر، کار استخراج این معادن را آغاز نکنند، وزارت معادن و پترولیم قرارداد با آن‌ها را لغو خواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها، سنگ‌های یاقوت معدن جگدلک در ولسوالی سروبی ولایت کابل، سال‌ها است که به گونۀ غیرقانونی استخراج و این سنگ قیمتی به پاکستان قاچاق شده و پس از جلا دادن در بازارهای آن کشور به فروش می‌رسد.

اما سرپرست وزارت معادن و پترولیم طالبان اضافه کرد که بر اساس این قرارداد، این شرکت‌ها سنگ‌های بدست آمده از این دو معدن را در داخل افغانستان پروسس کرده و پس از آن، برای فروش به خارج از این کشور صادر خواهد شد.

حکومت طالبان که با تعزیرات بین‌المللی در افغانستان مواجه است، از زمان حاکمیت دوبارۀ شان بر این کشور، تلاش‌ها برای استخراج منابع بزرگ طبیعی افغانستان را شدت بخشیده‌اند.

رهبری طالبان که تا اکنون منحیث یک حکومت مشروع افغانستان به رسمیت شناخته نشده، قرار داد چندین میلیارد دالری را با شرکت‌های چینی و سایر کشورها امضا کرده‌اند. این قرارداد‌ها از استخراج نفت و مس گرفته تا طلا و لیتیم را شامل می‌شوند.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان، به تلویزیون ملی که در تحت کنترول این گروه قرار دارد، گفته است که در دو نیم سال گذشته، شرکت‌های قطری، ایرانی، بریتانیایی ترکی و چینی علاقمندی بیشتر به سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان نشان داده اند.

افغان افزوده که این شرکت‌ها به ارزش نزدیک به هفت میلیارد دالر در بخش‌ استخراج معادن سرمایه‌گذاری کرده اند.

این در حالی است که وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان به تاریخ ۳۱ اگست ۲۰۲۳، هفت قرارداد استخراج معادن طلا، آهن، سرب و مس را با شرکت‌های بریتانیایی، چینی، ترکی، ایرانی و افغان امضا کرد.

پیش از آن، حکومت طالبان قرارداد استخراج نفت از حوزهٔ دریای آمو را با یک شرکت چینی امضا کرده بود.

افغانستان یکی از کشورهای جهان است که منابع معدنی زیادی در زیر زمین دارد، اما به دلایل مختلف از جمله جنگ، سال‌ها است که از منابع طبیعی این کشور بهره برداری نشده است.

ادارهٔ زمین شناسی امریکا پس از یک بررسی، چند سال پیش اعلام کرد که این کشور بیش از دو تریلیون دالر منابع طبیعی دارد.

گروه

XS
SM
MD
LG