لینک های دسترسی

Breaking News

آمار قربانیان سیلاب‌های اخیر در افغانستان به ۴۸ کشته و ۵۸ زخمی افزایش یافت


سیلاب‌های اخیر در ۱۴ ولایت افغانستان خسارات هنگفت مالی نیز وارد کرده است.
سیلاب‌های اخیر در ۱۴ ولایت افغانستان خسارات هنگفت مالی نیز وارد کرده است.

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان می‌گوید که در نتیجۀ سیلاب‌های هفتۀ اخیر در ۱۴ ولایت افغانستان، ۴۸ نفر جان باخته و ۵۸ تن دیگر زخم برداشته اند.

شفیع‌الله رحیمی، سخنگوی این وزارت با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که در تازه‌ترین مورد طی شبانه‌روز گذشته در هشت ولایت دو تن جان باخته، یک زخمی و پنج تن دیگر مفقود شده اند.

به گفتۀ او، طی یک هفتۀ گذشته (از ۲۹ سرطان تا ۴ اسد) ولایات پروان، بدخشان، میدان‌وردک، پکتیکا، لوگر، دایکندی، زابل، کنر، پکتیا، خوست، نورستان، غزنی، ننگرهار، ارزگان شاهد سیلاب‌های ویرانگر بوده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان گفت که برعلاوۀ تلفات جانی، بیش از یک‌هزار منزل مسکونی به گونۀ کامل و قسمی تخریب و نزدیک به هفت‌هزار مواشی نیز تلف شده است.

رحیمی ویرانی نزدیک به هشت‌هزار جریب زمین زراعتی و ده‌ها جریب باغ میوه را نیز در نتیجۀ این سیلاب‌ها تایید کرد.

او گفت: "وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی با همکاری موسسات ملی و بین‌المللی کمک‌های اضطراری را به نیازمندان و مناطق سیلاب‌زده فرستاده است، همزمان با سروی روند رسیدگی جریان دارد".

در میان ۱۴ ولایت سیل‌زده،‌ بیشترین تلفات و خسارات در ولایت میدان‌وردک به میان آمده است. دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در این ولایت ۳۰ نفر کشته و ۲۵ نفر دیگر زخمی شدند.

این اداره ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای در تویتر گفته است: "عوامل بشردوستانه در هفت ولسوالی در ولایت میدان‌وردک به خانواده‌های سیل‌زده کمک‌های حیاتی ارایه می‌کنند. حدود ۴۰۰ خانه نیز در جریان سیل ویران و ۶۰۰ خانه آسیب دیده است".

به گفتۀ اوچا، نهادهای مددرسان به سیلاب‌زدگان سرپناه، مراقبت‌های بهداشتی، آب آشامیدنی، غذا و کمک‌های نقدی ارایه می‌کنند.

پیش از این دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد، افغانستان را یکی از آسیب پذیرترین کشورهای جهان در برابر بحران اقلیمی خوانده است.

بر اساس معلوماتی که این ادارۀ ملل متحد به تاریخ ۱۶ جولای (۲۵ سرطان) در تویتر نشر کرد، افغانستان در میان ده کشور جهان قرار دارد که تغییر شدید اقلیمی و حوادث طبیعی را تجربه می‌کند.

اوچا گفته است: "خشکسالی‌های شدید که در حال تشدید است، معیشت را از بین می‌برد و گرسنگی را افزایش می‌دهد. گرمای سریعتر از میانگین جهانی در حال افزایش است. خراب شدن محیط زیست زراعت را تهدید می‌کند و معیشت را به خطر می‌اندازد."

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد همچنان گفته است که برای چندین دهه، افغان‌ها در برابر تغییرات اقلیمی و تاثیرات آن، انعطاف‌پذیری قابل توجهی از خود نشان داده اند، اما اکنون آنها برای مقابله با تاثیر تغییرات اقلیمی نیاز به حمایت فوری دارند.

پیش از این در ماه می، دفتر اتحادیه اروپا در کابل نیز گفته بود که افغانستان چهارمین کشور در جهان است که به دلیل تاثیرات تغییرات اقلیم به طور فزاینده‌ای با بحران‌های بشری و حوادث طبیعی مواجه است.

بر اساس آمار حکومت طالبان که در ماه عقرب سال گذشته نشر کرد، تغییرات اقلیمی بیش از دو میلیارد دالر در آن سال به افغانستان زیان وارد کرده است.

وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان آمار تلفات یک ساله ناشی از حوادث طبیعی را نشر کرد که بر اساس آن، ۱۲۰۲ نفر در سراسر افغانستان طی سال گذشتۀ خورشیدی جان باختند و دوهزار و ۱۵۹ نفر دیگر زخمی شدند.

XS
SM
MD
LG