لینک های دسترسی

Breaking News

نهادهای حامی خبرنگاران: وضعیت رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان نگران‌کننده است


آرشیف
آرشیف

فدراسیون نهادهای حامی حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها در تبعید از وضعیت خبرنگاران و رسانه‌ها تحت حاکمیت طالبان به شدت نگرانی کرده است.

این فدراسیون امروز چهارشنبه ۲۵ اکتوبر (سوم عقرب) با نشر اعلامیه‌ای گفت که طالبان خشونت‌، لت‌وکوب، سانسور گسترده، بازداشت خبرنگاران و کنترول گردش اطلاعات را بر کار رسانه‌ای و فعالیت خبرنگاران اعمال کرده اند.

علاوه بر این، این فدراسیون گفته است که طالبان جلو نشر گزارش‌های انتقادی را گرفته اند و خبرنگاران زن با شدیدترین سرکوب روبرو اند.

اعلامیه گفته است: "نهادهای مستقل حامی حقوق خبرنگاران که گاهی دید انتقادی نسبت به وضعیت رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در زیر چتر حاکمیت طالبان دارند، تحت فشارهای گوناگون قرار می‌گیرند".

خودسانسوری، وضعیت وخیم رسانه‌ها و خبرنگاران در ولایات، تمرکز خبرنگاران بر پوشش اعلامیه‌ها و رویدادهای رسمی حکومت طالبان به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات و هراس از تحت پیگیرد قرارگرفتن مواردی دیگر است که به گفتۀ این فدراسیون، خبرنگاران و رسانه‌ها با آن مواجه اند.

فدراسیون نهادهای حامی حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها گفت که زنان به گونۀ کلی از رسانه‌ها حذف شده اند و در مواردی اندک حضور سمبولیک در رسانه‌های مشهور در شهرها دارند و آنهم تحت محدودیت فعالیت می‌کنند.

این فدراسیون افزود که از رهایی شماری از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای از زندان حکومت طالبان به ویژه مرتضی بهبودی خبرنگاران فرانسوی – افغانی‌الاصل خوشبین است، اما تداوم بازداشت خبرنگاران، ضربۀ سنگین بر کار خبرنگاری و رسانه‌ای در افغانستان است.

در اعلامیه این فدراسیون آمده است: "فدراسیون در تبعید همچنان نگران روزنامه‌نگاران بازداشتی در زندان‌های گروه طالبان است و امیدوار است که به زودی آنان نیز از زندان رها و دوباره به فعالیت‌های روزنامه‌نگاری شان ادامه دهند".

بر اساس آمار خبرنگاران بدون مرز از آغاز سال روان میلادی تا اکنون، علاوه بر خشونت‌های فزیکی و روانی، چهار خبرنگار در افغانستان کشته شده و چهار خبرنگار نیز در زندان حکومت طالبان به سر می‌برند.

فدراسیون نهادهای حامی حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها معتقد است که طالبان با زندانی‌کردن خبرنگاران و آزادی دوبارۀ آنها پس از مدتی، در تلاش اند تا نشان دهند که هیچ گزارشی نباید خلاف میل این گروه نشر شود.

این نهاد حامی خبرنگاران و رسانه‌ها از نهادهای بین‌المللی به شمول دفتر هیات معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) خواسته است که برای رهایی خبرنگاران در بند طالبان، جدی تلاش کنند.

این فدراسیون مدعی شده است که طالبان با هزینۀ حکومتی شماری از یوتیوبران را در جامعه جا زده اند تا از یک طرف حقایق را برعکس جلوه دهند و از سوی دیگر به نفع این گروه تبلیغات صورت گیرد.

طالبان هنوز در این خصوص واکنش نشان نداده اند، اما مقامات حکومت این گروه پیش از این بارها مدعی شده اند که از خبرنگاران و رسانه‌ها به شرطی حمایت می‌کنند که عملکرد خلاف "اصول شرعی" نداشته باشند.

گروه

XS
SM
MD
LG