رونالد نیومن، سفیر پیشن ایالات متحده در افغانستان میگوید که ممنوعیت آموزش و کار زنان، موضع ایدیولوژیکی هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، است و به گفتۀ وی همین موضوع سبب شده است که حکومت این گروه را جامعه جهانی به رسمیت نشناسد.
نیومن در گفتگوی ویژه با صدای امریکا گفت که در حال حاضر انتخابات در ایالات متحده جریان دارد و توقع نمیرود که در آیندۀ نزدیک موضع واشنگتن در قبال طالبان تغییر کند.
او گفت: "فکر نمیکنم که در آینده نزدیک طالبان به رسمیت شناخته شوند. موضع منطقه و کشورها هم همین است که به رسمیت شناخته نشوند."
طالبان در اگست ۲۰۲۱ دوباره بر افغانستان مسلط شدند، اما تا اکنون هیچ کشور یا سازمان بینالمللی حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است.
طالبان پس از گرفتن قدرت در افغانستان، رفتن دختران به مکاتب متوسطه و لیسه را منع کردند و محدویتهای فزاینده را بر زندگی اجتماعی زنان به شمول ممنوعیت تحصیل، کار در ادارههای غیردولتی به شمول دفاتر ملل متحد، پارکهای تفریحی، ورزشگاهها و حمامهای عمومی وضع کردند.
در مقابل جامعه جهانی از طالبان خواسته است که محدودیتهای اعمال شده بر زنان و دختران را حذف کند و کشورها لغو این محدودیتها را شرط مهم به رسمیت شناختن طالبان میدانند.
نیومن در خصوص این خواستها از طالبان و فشار جامعه جهانی بر این گروه گفت: "ما میدانیم که در میان طالبان نیز پرسشهایی در مورد اعمال محدودیت بر آموزش و کار زنان وجود دارد، اما این یک موضع ایدیولوژیک است که توسط رهبر طالبان، هبتالله آخندزاده پیش برده میشود...من نمیدانم که فشار تاثیری خواهد گذاشت یا نه. چون او (آخندزاده) فکر میکند این مقام را به وی خدا داده است."
طالبان برخورد با مساله زنان را موضوع داخلی خوانده و گفته اند که این گروه خواهان روابط نیک با کشورها است و لازم میداند که کشورها در این زمینه نیز مکلفیتهای شان را انجام دهند.
با آنکه حکومت طالبان هنوز رسمیت بینالمللی کسب نکرده است، سفارت شماری از کشورها به شمول چین، روسیه، پاکستان، ایران، ترکیه، هند و شماری کشورهای دیگر و نمایندگی اتحادیه اروپا، در کابل فعال است و حکومت طالبان دپلوماتهای خود را به چین، روسیه، ترکیه و تعدادی از کشورهای همسایه و منطقه فرستاده است که در سفارتها و دفاتر سیاسی افغانستان ماموریت انجام میدهند.
جامعه جهانی رعایت حقوق زنان، اقلیتهای قومی و مذهبی و ایجاد حکومت فراگیر را کلیدی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان بیان کرده است.
رونالد نیومن، سفیر پیشین امریکا در افغانستان نیز میگوید که اگر طالبان در عملکردشان در قبال زنان تغییر بیاورند، ممکن است که از سوی جامعه جهانی نیز تغییرات قابل توجه به میان آید و حکومت این گروه به رسمیت شناخته شود.
گروه