لینک های دسترسی

 
مقامات پاکستان و ترکیه: افغانستان نباید به پناهگاه امن تروریستان مبدل شود
Breaking News

مقامات پاکستان و ترکیه: افغانستان نباید به پناهگاه امن تروریستان مبدل شود


مقام‌های طالبان و پاکستانی همواره یک‌دیگر را به پناه‌دادن به تروریستان به شمول داعش در داخل خاک افغانستان و پاکستان متهم کرده‌اند
مقام‌های طالبان و پاکستانی همواره یک‌دیگر را به پناه‌دادن به تروریستان به شمول داعش در داخل خاک افغانستان و پاکستان متهم کرده‌اند

وزارت امور خارجۀ پاکستان گفته است که در "هفتمین نشست شورای عالی همکاری‌های استراتیژیک پاکستان و ترکیه"، اوضاع افغانستان به بررسی گرفته شده و مقام‌های ارشد این دو کشور گفته‌اند که نباید این افغانستان به پناهگاه امن تروریستان مبدل شود.

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، ناوقت روز چهارشنبه ۱۲ فبروری (۲۴ دلو) در یک سفر دو روزه وارد اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، شد و مورد استقبال گرم شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان و دیگر مقامات ارشد این کشور قرار گرفت.

با ورود اردوغان به اسلام‌آباد و دیدار با مقام‌های ارشد این کشور، وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که هفتمین نشست شورای عالی همکاری‌های استراتیژیک میان دو کشور برگزار شده و مقام‌های دو کشور در آن اشتراک کرده‌اند.

بر بنیاد معلومات وزارت خارجۀ پاکستان، افغانستان یکی از محورهای این نشست بوده است.

آنان در پایان این نشست با نشر یک اعلامیه‌ای مشترک گفته‌اند: "آنان (اشتراک‌کنندگان) در ادامه تاکید کردند که افغانستان نباید به پناهگاه امن برای گروه‌های تروریستی تبدیل شود. تمام اقدامات لازم باید برای مقابله با تروریزم توسط مقامات حاکم در افغانستان به شمول‌ تحریک طالبان پاکستانی و شاخۀ خراسان داعش... انجام شود."

در این اعلامیه آمده است که هر دو کشور پشتیبانی خود را از یک افغانستان "صلح‌آمیز و با ثبات" و پیش‌برد تلاش‌های بین‌المللی به هدف ایجاد یک آیندۀ پایدار برای مردم افغانستان تاکید کرده‌اند.

در اعلامیه‌ای مشترک نشست مقامات پاکستان و ترکیه آمده است که آنان خواستار ایجاد یک حکومت فراگیر در افغانستان شده و همچنان گفته‌اند که باید به حقوق اساسی مردم افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران در این کشور احترام گذاشته شود.

برخی از رسانه‌های پاکستانی نیز گزارش داده اند که شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان در دیدار با رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه گفته است که حکومت طالبان از گسترش پدیدۀ تروریزم در افغانستان تلاش کرده و آنان برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در این کشور تلاش کنند.

این در حالی است که در روزهای اخیر بار دیگر تنش‌های لفظی میان مقام‌های طالبان و پاکستان بیشتر شده و آنان یک‌دیگر را به پناه‌دادن به تروریستان به شمول داعش در داخل خاک افغانستان و پاکستان متهم کرده‌اند.

همچنان مقام‌های پاکستانی در بیشتر از سه سال گذشته، اتهامات مشابه را مطرح کرده اند که به گفتۀ آنان، طالبان به تحریک طالبان پاکستانی در داخل افغانستان پناهگاه داده و این گروه حملات خود را علیه نظامیان پاکستانی و مردم آن کشور از داخل خاک افغانستان سازماندهی و انجام می‌دهد.

درتازه‌ترین مورد، منیر اکرم، نمایندۀ پاکستان در سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات نمایندهٔ ایالات متحده در این سازمان، حضور و فعالیت تروریستان به شمول داعش را در داخل پاکستان رد کرد و گفت که در حال حاضر "جلب و جذب و تسهیل فعالیت شاخۀ خراسان داعش" در افغانستان جریان دارد.

دوروتی شی، معاون نمایندگی ایالات متحده در ملل متحد، روز دوشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که در مورد تهدید داعش برگزار شده بود، شاخهٔ خراسان داعش را تهدید جدی جهانی خواند. او گفت: "در مورد قابلیت‌های شاخهٔ خراسان داعش برای طرح و انجام حملات و نیز کمپاین‌های جلب و جذب آن به ویژه در افغانستان و پاکستان، نگرانی داریم.

اما وزارت امور خارجۀ حکومت طالبان به این اظهارات منیر اکرم، نمایندۀ پاکستان در ملل متحد دربارۀ فعالیت تروریستان به شمول داعش در افغانستان واکنش نشان داده و گفت که اکثر عاملان حوادث امنیتی در افغانستان از خاک پاکستان وارد این کشور شده‌اند.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت به تاریخ ۱۱ فبروری (۲۳ دلو) با نشر خبرنامه‌ای مدعی شد که گروه‌های تروریستی به شمول داعش در افغانستان "سرکوب" شده و آنان مخفیگاه‌های تروریستان را در این کشور از بین برده‌اند.

طالبان با اشاره به حملات اخیر در برخی از ولایات افغانستان گفته اند که اکثر این حملات در خاک پاکستان سازماندهی شده و "عاملان آن از خط دیورند" عبور کرده‌اند.

گروه

XS
SM
MD
LG