امارات متحده عرب امروز ۲۵ جولای (چهارم اسد) گفت که پس از پایان جنگ در غزه، برای احیا نظم و رسیدگی به بحران بشری، باید یک ماموریت بین المللی موقت ایجاد شود.
پیش از این، سران کشورهای عرب در نشست ماه می خواهان استقرار محافظین صلح ملل متحد در سراسر قلمروهای فلسطینی شده بودند، مفکورهٔ که اسراییل با آن شدیداً مخالفت کرده بود.
ریم هاشمی، وزیر دولت امارات متحدهٔ عرب در امور همکاری بین المللی به رسانهٔ رسمی این کشور گفت: "تحکیم صلح و امنیت و پایان دادن به رنج بشری باید با استقرار یک ماموریت بینالمللی موقت در غزه به دعوت رسمی دولت فلسطین آغاز شود."
او افزود که این ماموریت بین المللی مسوول پاسخگویی موثر به بحران بشری و تحکیم نظم و قانون بوده و زمینه ساز متحد شدن دوبارهٔ غزه و سواحل غربی رود اردن تحت دولت واحد و مشروع فلسطینی، خواهد بود.
این در حالی است که لانا نسیبه، معاون وزیر خارجهٔ امارات متحدهٔ عرب، چند روز پیش به فایننشل تایمز گفت که این کشور موضوعی را زیر بررسی دارد که به دعوت یک حکومت اصلاح شدهٔ فلسطینی، در کنار شرکای بین المللی و عرباش، بخشی از نیروهای تحکیم ثبات باشد.
بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، در مورد طرح پس از جنگاش اندک سخن گفته است، اما در جریان سخنرانی روز گذشتهاش به کانگرس ایالات متحده گفت که تل ابیب باید موضوعات مرتبط به امنیت را در کنترول خود داشته باشد و مقامات فلسطینی مورد پذیرش اسراییل امور ملکی را تنظیم و اداره کنند.
واشنگتن به کرات گفته است که مخالف یک حکومت پس از جنگ در غزه است که توسط اسراییل یا حماس اداره شود و خواهان یک حکومت اصلاح شدهٔ فلسطینی است تا زمام امور را در دست بگیرد.
گروههای فلسطینی از جمله حماس و فتح روز سهشنبه ۲۳ جولای (دوم اسد) در جریان مذاکرات در بیجینگ، پایتخت چین، توافق کردند تا پس از پایان جنگ در غزه، "دولت آشتی ملی" را شکل دهند.
سازمان فتح و گروه حماس که چندین دهه است بر سر موضعگیریهای شان در قبال اسراییل اختلاف نظر دارند، همراه با ۱۲ گروه کوچکتر فلسطینی شامل در این مذاکرات، اعلامیهای را برای پایان دادن به سالها اختلاف و تشکیل یک "دولت آشتی ملی" امضا کردند.
پس از آنکه جنگجویان حماس در سال ۲۰۰۷ نیروهای سازمان فتح را از غزه بیرون کرده و کنترول این باریکۀ ساحلی را در دست گرفتند، هر دو گروه فلسطینی دچار اختلاف شدید شدند.
کشته شدن گروگانان
اسراییل امروز گفت که جسد پنج گروگان را دریافت کرد.
اردوی اسراییل گفت که حماس جسد این پنج گروگان را به غزه انتقال داده بود، جاییکه نیروهای اسراییل در جریان یک عملیات در شهر خان یونس آنرا به دست آورد.
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر اسراییل حمله کرد که به گفتۀ مقامهای اسراییلی، جنگجویان این گروه حدود ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامیان را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
در پی حملۀ حماس، نظامیان اسراییلی در نه و نیم ماه گذشته غزه را آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است که در نتیجهٔ آن، به گفتۀ وزارت صحت غزه که زیر کنترول حماس است، بیش از ۳۹هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شده اند.
گروه