حکومت بریتانیا روز سه شنبه ۱۵ فبروری (۲۶ دلو) گفت که ماه آینده یک کنفرانس مشترک را با سازمان ملل متحد میزبانی خواهد کرد تا کمکهای بینالمللی برای افغانستان جذب شود.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که هدف از برگزاری این کنفرانس رسیدگی به بحران بشری در افغانستان است. پس از مسلط شدن طالبان در اگست ۲۰۲۱، مردم افغانستان با فقر و گرسنگی شدید دست و گریبان شده است.
این کنفرانس قرار است در ماه مارچ ۲۰۲۲ میلادی به صورت مجازی برگزار شود و انتظار میرود تا ۴.۴ میلیارد دالر برای افغانستان کمک مالی جمع آوری شود. این مقدار پول، بزرگترین رقم کمک مالی در جهان است که تا حال برای یک کشور تقاضا شده است. اما تا کنون تاریخ و محل دقیق برگزاری این کنفرانس مشخص نشده است.
پس از مسلط شدن مجدد طالبان و سقوط حکومت مورد حمایت غرب در افغانستان، بخشی اعظم کمکهای خارجی بر این کشور جنگ زده قطع شد. ملل متحد تخمین کرده است که ۹۸ در صد افغانها غذای کافی برای خوردن ندارند و مکاتب و شفاخانهها قادر به پرداخت معاش کارمندانشان نیستند.
لیز تراس، وزیر خارجهٔ بریتانیا، با نشر اعلامیهای گفته است که میزان نیازمندی کمکهای بشری در افغانستان "استثنایی" است و اگر اقدام صورت نگیرد، پیامدهای ویرانگر را در قبال خواهد داشت.
خانم تراس افزود: "بریتانیا مصمم است تا تلاشهای جهانی را [در عرصهٔ جذب کمکها برای افغانستان] رهبری کند. ما متحدین بینالمللی خود را کنار هم خواهیم آورد."
او همچنین گفت که این کمکهای حیاتی نه تنها به فراهمآوری مواد خوراکی، سرپناه و خدمات صحی برای نیازمندان اختصاص خواهد یافت، بلکه از این کمکها برای محافظت از زنان و دختران و ثبات در منطقه نیز کار گرفته خواهد شد.
عوامل مختلف از جمله کاهش کمکهای بینالمللی، خشکسالی شدید، کمبود و بحران پول نقد، اقتصادی افغانستان را در پرتگاه سقوط قرار داده و افزایش قیمت مواد خوراکی سبب گرسنگی گسترده در سراسر این کشور شده است.
کنفرانس بینالمللی برای جمعآوری کمک برای افغانستان در حالی برگزار میشود که کشورهای تمویلکننده تلاش دارند تا به گونهای به افغانها کمک کنند که طالبان از این کمکها مستفید نشوند.
طالبان در دور نخست حاکمیتشان بین سالهای ۱۹۹۶ تا اواخر ۲۰۰۱ میلادی زنان را از بیرون رفتن به خارج از منازلشان بدون محرم شرعی منع کرده بودند. پوشیدن چادری برای زنان در آن زمان اجباری بود و دختران از رفتن به مکتب محروم بودند.
طالبان پس از مسلط شدن مجدد در افغانستان در وهلهٔ نخست تعهد به ایجاد تشکیل حکومت همه شمول دادند. اما جامعه بینالمللی گفته است که این گروه نه تنها بر تعهد خود مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول عمل نکرده است، بلکه ادعای کشتارهای فرا قضایی توسط این گروه و وضع محدودیت بر زنان و دختران موجب دلسردی کشورهای غربی شده است.