لینک های دسترسی

 
ملل متحد خواهان از سرگیری برخی کمک‌های انکشافی برای افغانستان شد
Breaking News

ملل متحد خواهان از سرگیری برخی کمک‌های انکشافی برای افغانستان شد


یک مقام ارشد ملل متحد روز دوشنبه ۲۹ اگست (هفتم سنبله) از کشور‌های جهان خواست تا کمک‌های انکشافی را بار دیگر برای افغانستان از سربگیرند، زیرا این کشور با بحران بشری و اقتصادی مواجه است.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمک‌های بشری، از طریق ویدیو کنفرانس خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد بحران بشری و اقتصادی افغانستان گفت:‌" فقر عمیقتر می شود، جمعیت در حالی افزایش است، مقام‌های بالفعل [طالبان] بودجهٔ برای آیندهٔ خود ندارند. برای ما واضح شده است تا بخشی از نیاز‌های انکشافی از سرگرفته شود."

به گفتهٔ این مقام ملل متحد،‌ افغانستان نه تنها با بحران بشری مواجه است، بلکه با بحران‌های متعدد از جمله بحران اقتصادی، اقلیمی، گرسنگی و بحرانی مالی نیز مواجه است. او گفت:‌ "وظیفه ما این است تا به آنان کمک کنیم تا به رفاه و شکوفایی برسند و در امان باشند."

این مقام ملل متحد گفت که در حال حاضر،‌ ''پلان پاسخ بشری برای افغانستان" با کسر بودجهٔ ۳.۱۴ میلیارد دالری مواجه است که از آن جمله، نیاز عاجل به ۶۰۰ میلیون دالر است تا برای اولویت‌های زمستان پیشرو آمادگی گرفته شود و این کمک‌ها باید ظرف سه ماه آینده فراهم شود.

گریفیتس هشدار داد که با فرا رسیدن زمستان، وضعیت در افغانستان وخیم ترخواهد شد، زیرا قیمت مواد خوراکی و سوخت از قبل در این کشور افزایش یافته است و با سرد شدن هوا، قیمت‌ها "به آسمان" خواهد رسید.

گریفیتس با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان افزود این کشور از دیر مدت زمان به این به شدت وابسته به کمک‌های انکشافی جامعهٔ بین المللی بوده است،‌کمک‌های که پس از مسلط شدن طالبان در اگست ۲۰۲۱ قطع شد.

گریفیتس بار دیگر تاکید کرد که بیش از ۵۰ در صد جمعیت افغانستان—بیش از ۲۴ میلیون نفر —به کمک‌های بشری نیازمند استند؛‌ تخمیناََ سه میلیون کودک از سو تغذیهٔ حاد رنج می برند که از آن جمله بر اساس تخمین، بیش از یک میلیون کودک با سو تغذیهٔ شدید دست و پنجه نرم می کنند و اگر به خدمات صحی مناسب دسترسی پیدا نکنند، آنان ممکن با تهدید مرگ مواجه شوند.گریفیتس افزود که شش میلیون جمعیت افغانستان با خطر قحطی مواجه اند.

این مقام ملل متحد گفت که ۲۵ میلیون جمعیت افغانستان در فقر زندگی می کنند؛ مردم ۷۵ در صد در آمد‌شان را صرف مواد خوراکی می کنند؛ خانواده‌های که درآمد دارند، عاید‌شان ۵۰ در صد کاهش یافته است، میزان بیکاری ممکن به ۴۰ در صد برسد، تورم پولی به دلیلی افزایش قیمت‌ها در جهان و کاهش واردات افزایش یافته است.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمک‌های بشری همچنین از گروه طالبان خواست تا به حقوق شهروندان افغانستان به خصوص زنان و دختران احترام بگذارد، گروهی که فعالیت اجتماعی و اقتصادی زنان و دختران را محدود کرده و حتا دختران بالاتر از صنف ششم را از حق ادامهٔ آموزش محروم کرده است.

با گذشت بیش از یک سال از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، تا حالا هیچ کشوری خارجی به صورت رسمی ادارهٔ سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است. علاوه بر آن، رهبران این گروه هنوز با تعزیرات بین المللی مواجه اند، تعزیراتی که به گفتهٔ ملل متحد و سازمان‌های کمک رسانی، مانع فعالیت‌های بشردوستانه در آن کشور شده است.

پس از خروج نیروهای خارجی و تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی کمک‌های‌‌شان را به افغانستان متوقف و بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایه‌های افغانستان را منجمد و دسترسی طالبان را به آن قطع کردند.

از جمله‌ای این پول‌ها، حدود هفت میلیارد دالر پول منجمد شدهٔ بانک مرکزی افغانستان در بانک ذخیرهٔ فدارل در نیویارک نگهداشته شده است.

علاوه بر کاهش کمک‌های بین المللی، در یک سال گذشته افغانستان با آفات طبیعی از جمله خشکسالی، زلزله و سیلاب مدهش مواجه بوده است که در اثر آن هزاران نفر کشته و زخمی شده اند و خسارات هنگفت مالی نیز به مردم این کشور وارد کرده است.

انتقاد روسیه و امریکا از یکدیگر

اظهارات معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور هماهنگی کمک‌های بشری در حالی بیان شد که اعضای شورای امنیت ملل متحد روز دوشنبه نشستی را در مورد بررسی اوضاع در افغانستان برگزار کرد.

روسيه خواهان جلسه روز دوشنبه شد و سفیر آن کشور در ملل متحد از اين فرصت برای انتقاد از ایالات متحده و متحدین ناتو به خاطر جنگ ۲۰ ساله شان بر ضد تروریزم در افغانستان استفاده کرد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد، گفت:‌ "در نهایت مردم افغانستان را که همکاران امریکایی ما بارها به ما گفتند که برای حراست آنان در آنجا هستند، به حال و سرنوشت خود رها کردند."

نبنزیا با اشاره با عملکرد ایالات متحده و متحدین ناتو در افغانستان و وضعیت کنونی مردم این کشور گفت:‌ "آنها [مردم افغانستان] با ویرانی، فقر، تروریزم، گرسنگی و سایر مشکلات رها شدند."

اما لیندا تامس گرینفیلد،‌ سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در واکنش به اظهارات نبنزیا گفت که واشنگتن و متحدین آن از طریق فراهم آوری کمک های بشردوستانه و سایر کمک ها به حمایت خود از مردم افغانستان ادامه می دهد.

خانم گرینفیلد خطاب به همتای روسی اش گفت:‌‌"شما به جز تکرار حرف های گذشته و انتقاد از دیگران چه کاری انجام می دهید؟ اگر شما نگران مرگ زنان و کودکان افغان استید، چگونه به آنان کمک می کنید؟‌"

این مقام ارشد ایالات متحده همچنین گفت که واشنگتن تنها در یک سال گذشته بیش از ۷۷۵ میلیون دالر برای مردم افغانستان کمک فراهم کرده است.

گرینفیلد افزود که "روسیه تا امروز تنها دو میلیون دلار به طرح پاسخ بشردوستانه سازمان ملل متحد به افغانستان کمک فراهم کرده است" و علاوه کرد که مسکو در سال روان میلادی حتا یک سنت هم برای افغانستان کمک فراهم نکرده است.

گرینفیلد همچنین گفت که اگر مسکو می خواهد در مورد چگونگی کمک به نیازمندی های افغانستان صحبت کند، کاری خوب است، اما خطاب به سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت که "از شما با فروتنی تقاضا می کنم تا پول تان را جایی سرمایه گذاری کنید که ادعا می کنید به آن باور دارید."

XS
SM
MD
LG