پس از آن که ایالات متحده درخواست آتشبس میان حماس و اسراییل را در شورای امنیت ملل متحد ویتو کرد، این تقاضا امروز در مجمع عمومی ملل متحد به رایگیری گذاشته میشود.
در این مجمع که ۱۹۳عضو دارد، هیچ کشوری حق ویتوی مسودۀ قطعنامۀ آتشبس فوری در غزه را ندارد. قطعنامههای مجمع عمومی ملل متحد الزامی نیست اما بار سیاسی داشته و بازتاب دهندۀ دیدگاه جهانی است.
این رایگیری در حالی صورت میگیرد که به گفتۀ مقامات حماس در غزه، شمار تلفات ناشی از حملات اسراییلی به بیش از ۱۸۴۰۰ نفر رسیده است و این حملات همچنان ادامه دارد.
به گفتهٔ مقامات اسراییلی حماس در جریان حملهاش به اسراییل ۱۲۰۰ نفر را کشته و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفته بود که از آن میان هنوز هم ۱۳۸ نفر در اسارت این گروه قرار دارد.
روز گذشته، ۱۲ نمایندۀ شورای امنیت ملل متحد در یک سفر غیر رسمی از گذرگاه رفح دیدن کرده و با قربانیان جنگ غزه ملاقات کردند.
هوزی دی لا گاسکا، نمایندۀ اوکوادور در شورای امنیت ملل متحد به خبرگزاس فرانس پرس گفت که پس از دیدار از این شفاخانه از رهگذر احساسات "کاملا نابود شدم."
او افزود: "با یک مادر جوانی ملاقات کردم که کودکاش را از دست داده بود و یک دختر کوچکاش زخمی بود. این وحشتناک است. آنچه را مشاهده کردم نمیخواهم هیچ زمانی دوباره ببینم."
ایالات متحده که قطعنامۀ شورای امنیت ملل متحد برای آتشبس میان حماس و اسراییل را ویتو کرده، نمایندهاش را در این سفر نفرستاد.
در این حال، ریچارد گاون، رییس گروه بین المللی بحران گفته است که "با هر گام، ایالات متحده بیشتر ازجریان اصلی دیدگاه ملل متحد، منزوی به نظر میرسد".
ایالات متحده و اسراییل به این دلیل با آتشبس مخالف اند که به باور آنان چنین اقدام تنها به نفع حماس تمام خواهد شد. واشنگتن در عوض، از وقفه در جنگ به هدف حفاظت از غیرنظامیان و رهایی اسیرانی که به تاریخ هفتم اکتوبر توسط حماس گروگان گرفته شده اند، حمایت میکند.
شماری از دپلوماتها و ناظران پیشبینی میکنند که رایگیری امروزی حمایت گسترده را کسب خواهد کرد.
گاون افزود که طول و شدت عملیات نظامی اسراییل در غزه، اکثریت اعضای ملل متحد را متقاعد کرده است که آتشبس لازمی است.
در مسودۀ قطعنامۀ امروزی همچنان تقاضا شده است که تمامی گروگانان باید بدون قید و شرط رها شوند و ضمناً به جوانب درگیر هشدار میدهد که قوانین بین المللی را رعایت کنند، به ویژه در بخش حفاظت از غیرنظامیان.
ملل متحد گفته است که صدها هزار باشندۀ غزه از گرسنگی در حالی رنج میبرند که حملات بر این ساحه جریان داشته و جریان آب و برق قطع بوده و ورود مواد غذایی و نفت به آن محدود شده است.
در تهیۀ این مطلب از گزارشهای رویترز و فرانسپرس استفاده شده است.
گروه