یک سخنگوی ملل متحد روز یکشنبه پنجم سپتمبر (۱۴ سنبله) گفت که طالبان تعهد کردند تا دسترسی و مصوونیت کارمندان کمک های بشری برای افغانستان را تضمین کنند.
استیفن دوجیریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد، با نشر اعلامیه ای گفته است که مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی ملل متحد در امور هماهنگی کمک های اضطراری بشر دوستانه این سازمان روز یکشنبه با ملا عبدالغنی برادر و سایر رهبران این گروه در کابل ملاقات کرده است.
در این اعلامیه آمده است که آقای گریفیتس یکبار دیگر به رهبران طالبان خاطر نشان کرده است که کمک های بشری ملل متحد به گونهٔ "بی طرفانه" به میلیون ها شهروند نیازمند آن کشور توزیع خواهد شد و زنان نقشی عمدهٔ را در توزیع این کمک ها بازی خواهند کرد.
در اعلامیه از قول آقای گریفیتس گزارش شده است که تمام جناح ها در افغانستان از غیر نظامیان به ویژه زنان، دختران و اقلیت ها محافظت کنند.
سفر این مقام ملل متحد به کابل در حالی صورت گرفته است که سازمان های کمک رسانی از احتمال بروز "فاجعه انسانی" در آن کشور هشدار داده اند، به ویژه پس از مسلط شدن گروه طالبان بر کابل.
در همین حال، سهیل شاهین، یکی از سخنگوی گروه طالبان گفته است که "امارت اسلامی افغانستان" متعهد است تا تسهیلات لازم را برای کمک های بشری فراهم کند.
آقای شاهین در یک پیام جداگانهٔ توتیر همچنین نوشته است که آقای گریفیتس در جریان ملاقات اش با رهبران گروه طالبان تعهد کرده است تا در نشست آیندهٔ کشور های کمک کننده، کمک های بیشتر را برای افغانستان مطالبه کند.
ملل متحد گفته است که افغانستان با بحران انسانی مواجه است و در حال حاضر، ۱۸ میلیون نفر که بیش از نیم جمعیت آن کشور را تشکیل می دهد، به خاطر ادامهٔ بقای شان به کمک های بشری نیاز دارند.
این سازمان گفته است که ۳۳ در صد جمعیت افغانستان نمی داند که یک وقت غذای بعدی شان از کجا فراهم خواهد شد و بیش از ۵۰ در صد کودکان زیر پنج سال، با خطر شدید سو تغذیهٔ مواجه اند.
در پهلوی کاهش کمک های بین المللی برای افغانستان، خشکسالی نیز به بحران بشری این کشور افزوده است، خشکسالی که به گفتهٔ ملل متحد، در ماه های آینده موجب گرسنگی بیشتر مردم افغانستان خواهد شد.
ملل متحد در حالی از فراهم آوری کمک های بشری برای افغانستان خبر می دهد که پس از تسلط طالبان بر کابل، کشورهای غربی از جمله ایالات متحده و شماری از سازمان های بین المللی میلیاردها دالر ذخایر پولی افغانستان را در بانکهای بین المللی منجمد کرده اند.
کشور های غربی که در ۲۰ سال گذشته بخشی اعظم بودجهٔ حکومت افغانستان را تمویل می کرد، گفته اند که کمک های آنان برای آینده این کشور بستگی به عملکرد طالبان دارد.
ایجاد حکومت فراگیر، اجازه مصوون خروج شهروندان خارجی و همکاران افغان آنان از افغانستان، رعایت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، دختران و اقلیت ها در آن کشور از مسایلی عمدهٔ به شمار می رود که کشور های غربی به گونهٔ مستقیم و غیر مسقیم از گروه طالبان مطالبه کرده اند.