لینک های دسترسی

Breaking News

شورای امنیت ملل متحد حمله بر مسجد امام زمان در بغلان را محکوم کرد


مسجد شیعیان در پلخمری
مسجد شیعیان در پلخمری

شورای امنیت سازمان ملل متحد با نشر بیانیه‌ای حملهٔ روز جمعه ۱۳ اکتوبر (۲۱ میزان) بر مسجد امام زمان در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان را محکوم کرد.

اعضای این شورا در بیانیه‌ای ضمن نکوهش این حمله و ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، گفته است: "اعضای شورای امنیت بار دیگر تاکید می‌کنند که تروریزم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی ترین تهدیدها برای صلح و امنیت در افغانستان و همچنین در جهان است."

این انفجار هنگام ادای نماز جمعه در مسجد امام زمان که مربوط اهل تشیع است، به وقوع پیوست که منجر به کشته شدن و زخمی شدن ده‌ها نفر شد.

مصطفی هاشمی، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بغلان کشته‌شدن هفت نفر و جراحت ۱۷ تن دیگر را در این حمله تایید کرده است. اما شاهدان عینی این رویداد رقم تلفات را بیشتر از آنچه خوانده اند که مقامات طالبان تایید کرده اند.

برخی رسانه‌های محلی افغانستان گزارش دادند که نوعیت این حمله انتحاری بوده که بیش از ۳۰ کشته و ده‌ها زخمی برجا گذاشته است.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز شاخۀ خراسان دولت اسلامی (داعش) مسوولیت این حمله را پذیرفته است.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه بر لزوم پاسخگویی عاملان، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان این اقدامات شنیع تروریستی و محاکمه آنها تاکید کرده و از همه کشورها خواسته است تا با تمام ابزار دست داشته و مطابق به تعهدات خود به قوانین بین المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت فعالانه در مقابل پدیدهٔ تروریزم مبارزه کنند.

پیش از این، دفتر هیات معاونت ملل متحد ضمن نکوهش این حمله و ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، با نشر اعلامیه‌ای گفته بود: "ما کار می‌کنیم تا حقایق مربوط به حادثه را دریابیم".

اعضای شورای امنیت تاکید کردند که هرگونه اقدام تروریستی صرف نظر از انگیزهٔ آنها و اینکه در کجا، چه زمانی و توسط کی انجام می‌شود، جرم بوده و غیرقابل توجیه است.

پس از مسلط شدن مجدد طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، مقام‌های طالبان همواره از تامین امنیت سراسری سخن گفته اند، اما در بیش از دو سال گذشت، ولایات مختلف افغانستان شاهد حملات مرگبار بوده است.

پس از خروج نیروهای بین المللی به رهبری ایالات متحده از افغانستان،‌ شاخه‌ای خراسان داعش در چندین سال پیهم ظاهراً رقیب طالبان برای کسب قدرت تلقی شده است.

اما این گروه از چندین سال به اینسو، مسوولیت مرگبارترین حملات را بر ضد پیروان اهل تشیع، به ویژه اقلیت قومی هزاره‌ را در افغانستان بر عهده گرفته است. با وجود آنکه این گروه در کشتار اعضای اهل تسنن نیز کوتاهی نکرده است.

گروه

XS
SM
MD
LG