لینک های دسترسی

Breaking News

یونیسف رقم صنوف مکاتب روستایی افغانستان را به ۲۱ هزار افزایش می‌دهد


آرشیف
آرشیف

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که تا پایان سال روان میلادی، تعداد صنوف درسی در مکاتب روستایی افغانستان را با حمایت برخی از نهادهای مددرسان بین‌المللی به ۲۱ هزار افزایش خواهد داد.

در حساب تویتر یونیسف روز چهارشنبه ۱۷ می (۲۷ ثور) نگاشته شده است که به سلسلۀ ایجاد صنوف درسی مکاتب روستایی به حمایت بانک انکشاف آسیایی، بانک جهانی و اتحادیه اروپا ۴۶۶ صنف درسی در ولایت بامیان ایجاد شده است.

یونیسف گفته است که در این صنوف تسریعی، ۹۴۰۰ کودک مصروف آموزش اند. این نهاد افزوده است: "یونیسف تا پایان سال ۲۰۲۳ در سراسر افغانستان رقم صنوف روستایی را به ۲۱ هزار افزایش می‌دهد."

در افغانستان کودکان تا صنف سوم در مکاتب روستایی درس می‌خوانند و بعد از صنف سوم به آموزش در مکاتب ابتدایی ادامه می‌دهند. یونیسف نگفته است که در حال حاضر چه تعداد از این صنف‌های تسریعی در افغانستان فعال است.

این در حالی است که به تاریخ ۲۱ ماه مارچ (اول حمل) صندوق آموزش قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که خلیفه الکواری، رییس ادارۀ انکشافی قطر، تفاهمنامه‌ای را در بخش آموزش با سید حبیب الله آقا، سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان، امضا کرد.

بر اساس این تفاهمنامه، ۳۰ هزار دختر و پسر در افغانستان که عمرشان به آموزش‌های ابتدایی برابر است و در حال حاضر از درس بازمانده اند، به شمول کودکان معلول، در مکاتب روستایی آموزش خواهند دید.

خلیفه الکواری در مراسم امضای این تفاهمنامه گفته بود در حال حاضر ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان که ۶۰ درصد آنها دختر استند، از آموزش بازمانده اند.

اما صندوق حمایت از کودکان ملل متحد می‌گوید که در حال حاضر ۴.۲ میلیون کودک از رفتن به مکتب محروم اند که ۶۰ درصد آنان را دختران تشکیل می‌دهند.

صنوف آموزشی محلی در حالی در افغانستان به ۲۱ هزار افزایش می‌یابد که طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردند و همچنان تحصیلات عالی برای دختران نیز منع شده است.

XS
SM
MD
LG