برنامه جهانی غذا میگوید که در ماه سپتمبر ۴.۵ میلیون افغان کمکهای غذایی اضطراری، پول نقد، مواد مغذی و معیشت را از این سازمان دریافت کردند.
این سازمان ناوقت پنجشنبه ۱۹ اکتوبر (۲۷ میزان) با نشر گزارشی گفت که در این مدت حدود ۲۷هزار متریک تن مواد غذایی را برای نیازمندان کمک کرده است.
علاوه بر مواد غذایی، این سامزان ۵.۸ میلیون دالر را از طریق برنامههای مختلف امدادرسانی برای نیازمندان به صورت نقدی در افغانستان توزیع کرده است.
در گزارش آمده است که در ماه سپتمبر، برنامه جهانی غذا کمکهای غذایی عمومی را به دلیل محدودیتهای هزینه و همچنین به منظور صرفهجویی در مواد غذایی برای استفاده در فصل سرمای زمستان کاهش داد.
در گزارش آمده است: "برنامه جهانی غذا در نظر دارد تا کمکهای خود را به هفت میلیون نفر در طول زمستان افزایش دهد، در صورتی که منابع اجازه دهند. در ماه سپتمبر، برنامه جهانی غذا به ۲.۲ میلیون نفر با کمکهای غذایی و ۹۱۵هزار نفر کمکهای نقدی دریافت کردند".
علاوه بر این، طی ماه گذشته میلادی برنامه جهانی غذا برای بیش از ۴۸۶هزار کودک (شش ماهه تا حدود پنج ساله) و زنان باردار و شیرده غذاهای مغذی تخصصی را برای پیشگیری از سوتغذیه حاد متوسط فراهم و خدمات درمان سوتغذیه را به بیش از ۶۸۵هزار زن باردار و شیرده و کودک فراهم کرده است.
این سازمان گفته است که به حمایت از بیش از ۲۸۵ تیم سیار بهداشت و تغذیه در سرتاسر افغانستان ادامه میدهد.
با این حال برنامه جهانی غذا گفته است که به بیش از ۹۰۲ میلیون دالر برای شش ماه (اکتوبر ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴) برای تطبیق برنامههایش در افغانستان نیاز دارد.
این سازمان در حالی از توزیع مواد غذایی و پول نقد برای ۴.۵ میلیون افغان نیازمند طی ماه گذشته میلادی خبر داده است که با وقوع زلزلههای پیهم در هرات، رقم نیازمندان افزایش یافته است.
بر اساس آخرین گزارش ملل متحد، حدود ۱۱۴هزار نفر به کمکهای بشردوستانه در هرات نیاز دارند و بیش از ۴۳هزار نفر در شش ولسوالی انجیل، کشک/رباط سنگی، زنده جان، گلران، هرات و کوهسان این ولایت هرات به طور مستقیم از زلزلههای پیهم متاثر شده اند.
این در حالی است که پیش از وقوع زلزله ۲۹.۲ میلیون نفر که دو سوم نفوس افغانستان را تشکیل میدهد به کمکهای بشری چند بخشی نیازمند بودند.
بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا حدود ۱۵ میلیون افغان در حال حاضر نمیدانند که وعده غذایی بعدی را از کجا و چگونه تهیه کنند.
علاوه بر این چهار میلیون نفر به شمول ۳.۲ میلیون کودک کمتر از پنج سال در این کشور به سوتغذیه حاد مبتلا استند.
ملل متحد وضعیت افغانستان را بزرگترین بحران بشری امروز در جهان خوانده است، زیرا ۹۷ در صد جمعیت این کشور در فقر زندگی میکند؛ دوسوم نفوس برای بقا به معاونتهای بشری نیاز دارند و شش میلیون کودک، زن و مرد در یک قدمی وضعیت قحطی مانند قرار دارند و کمکها به این کشور در حال کاهش است.
گروه