شماری از افغانها و فعالان حقوق بشر مقیم ایالات متحده برای آگاهی و جلب توجه مقامات امریکایی به وضعیت حقوق بشر در افغانستان در یک نشست با حضور ریچارد بنیت، گزارشگر ویژهٔ ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان، پیرامون وضعیت حقوق بشری در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.
اشتراک کنندگان این نشست به میزبانی نهاد زنان برای زنان افغان در همکاری با نهاد افغان امریکایی در ایالت ویرجینیا از حکومت ایالات متحده امریکا خواستند تا بر طالبان فشار آورده و آن گروه را مجبور سازد تا به حقوق بشر در افغانستان احترام بگذارد.
ریچارد بنیت در این نشست گفت که طالبان به خاطر تخطیهای حقوق بشر در افغانستان از جانب محکمه بینالمللی جرایم مسوول قرار داده خواهند شد و اکنون این موضوع بیشتر جدیت پیدا کرده است.
بنیت در مورد معافیت از مجازات در حاکمیت طالبان گفت که جامعه بین المللی به تحقیقات در مورد مسوول قرار دادن طالبان به خاطر تخطیهای حقوق بشری متعهد است. او گفت: "محکمه بینالمللی جرایم تحقیقات در مورد افغانستان را ماه اکتوبر سال گذشته آغاز کرده است و این یکی از دلایلی است که ما به آن باور داریم و جدی است."
موضوع محدودیت ها و ممنوعیتهای طالبان بر فعالیتهای زنان از جمله سلب حق کار و آموزش زنان و دختران در افغانستان نیز در این نشست به بحث گرفته شد.
نوا لودین ارسلا، عضو نهاد زنان برای زنان افغان، گفت: "بررسی وضعیت حقوق بشر یکی از اهداف مهم این نهاد زنان است که چنین مباحث در [امریکا] کشوری که آزادی بیان در آن وجود دارد برای نهاد ما و جامعه افغانها در امریکا اهمیت دارد."
جاوید کوتوال، عضو نهاد افغان امریکایی در این نشست ضمن استقبال از گزارش ریچارد بنیت در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفت که تهیه و نشر گزارش به تنهایی کافی نیست، بلکه باید با عمل همراه باشد و به گفتهٔ او، جامعه بین المللی باید بر طالبان فشار وارد کنند تا حقوق مردم افغانستان را تامین کنند.
شماری از زنان فعال حقوق بشر در این نشست از ریچارد بنیت خواستند تا هرچه سریع تر به وضعیت زنان زندانی معترض رسیدگی شود.
صبرینا حمیدی، فعال حقوق بشر، گفت که تنها دادخواهی زنان در داخل افغانستان برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر کافی نیست و ایجاد هماهنگی بین افغانها برای دادخواهی مهم است.
حوری نسا، فعال دیگر حقوق زنان، از امریکاییهای افغانتبار خواست تا با اعضای مجلس و سناتوران حوزههای مربوطهٔ انتخاباتی شان تماس گرفته و تلاش کنند که توجه آنان را به وضعیت بشری و فشارهای طالبان بر مردم افغانستان جلب کنند.
در همین حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان امروز یکشنبه از ادامۀ بازداشت فعالان جامعۀ مدنی و فرهنگی توسط طالبان ابراز نگرانی کرده و خواستار رهایی آنان از بند این گروه شده است.