امینه محمد در پاسخ به انتقادها: اتحاد ما برای تضمین حقوق زنان افغان تزلزل‌ ناپذیر است

به دنبال انتقادهای شدید بر اظهارات اخیر معاون سرمنشی ملل متحد مبنی بر بررسی برگزاری نشستی برای به رسمیت شناختن طالبان، امینه محمد می‌گوید که همبستگی این سازمان در قبال حقوق زنان در افغانستان تزلزل‌ناپذیر است.

او ناوقت روز شنبه ۲۲ اپریل (دوم ثور) در تویتر نگاشته است‌: "قلب من با تمام زنان و دخترانی است که در عید و هر روز نمی‌توانند اعتقاد شان را در جامعه شان عملی کنند. همبستگی ما تزلزل‌ناپذیر است، زیرا با هم برای تضمین حقوق زنان و دختران در افغانستان کار می‌کنیم."

معاون سرمنشی ملل متحد به تاریخ ۱۷ اپریل (۲۸ حمل) در سمیناری که ریاست عامه و امور بین‌الملل دانشگاه پرینستون ترتیب داده شده بود، با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان در حال بررسی برگزاری کنفرانسی در روزهای آینده برای گفتگو در مورد به رسمیت شناختن طالبان است.

این اظهارات او، واکنش‌های جدی را به دنبال داشت. در کنار برخی چهره‌های سیاسی، مدافعان حقوق بشر از سرمنشی ملل متحد در قبال سخنانش خواستار وضاحت شدند.

آزیتا نظیمی، فعال حقوق بشر، به این نظر است که ملل متحد روشی را توسط معاون این سازمان برای به رسمیت‌شناختن "گروه تروریستی طالبان" به راه انداخته است.

او با بیان اینکه آیا سازمان ملل متحد "جنایات گروه تروریستی طالبان" را نسبت به مردم افغانستان فراموش کرده است، گفت که از نزدیک به دو سال، زنان افغان از کار و اجتماع محروم شده و از جامعه کاملاً حذف شدند.

این فعال حقوق بشر افزود: "نظامیان سابق به عناوین مختلف کشته می‌شوند، زنان مبارز توسط طالبان دستگیر و شکنجه می‌شوند، ظلم، بازداشت و شکنجه مردم توسط گروه تروریستی طالبان، همه روزه سرخط خبرها است، ملل متحد چگونه از این بدبختی‌های مردم افغانستان چشم‌پوشی می‌کند."

به گفتۀ خانم نظیمی، "امینه محمد پس از اولین دیدارش با طالبان گفته بود که این گروه افغانستان را به قرن هفتم می‌برد، اکنون چه اتفاق افتاده که این گروه به قرن ۲۱ صعود کرده است؟"

او تاکید کرد که اگر جامعه بین المللی در قبال خواست میلیون‌ها نفر در افغانستان بی‌اعتنایی کند و حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد، استقلالیت ملل متحد و صداقت جامعه بین المللی نسبت به مردم افغانستان زیر سوال خواهد رفت و زنان معترض هیچگاهی اداره‌ای به نام سازمان ملل متحد را به رسمیت نخواهند شناخت.

در همین حال، شورای جهانی هزاره‌ در رابطه به تدویر کنفرانس ملل متحد برای بحث و بررسی به رسمیت شناختن طالبان با نشر دادخواستی فراخوان تظاهرات را در سراسر جهان داده است.

این شورا گفته است که همگام با سایر نهادهای قومی افغانستان خواهان تامین حقوق و آزادی‌های مردم افغانستان، مشارکت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زنان، مردان و اقوام به حاشیه رانده‌شده در این کشور است.

در اعلامیه‌ آمده است: "برای بلند نمودن صدا و خواست مردم، شورای جهانی هزاره‌ از تمامی عدالت‌خواهان، نهادها، موسسات ملی و بین‌المللی و شخصیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور در سراسر جهان می‌خواهد تا با راه‌اندازی تظاهرات، دادخواهی و گردهمای از ملل متحد، مجامع بین‌المللی و حکومت‌ها بخواهیم که صدا و خواست مردم کشور ما را بشنوند و زمینه را برای تامین حقوق اساسی و آزادی‌های مردم و مشارکت آنان در نظام سیاسی آینده در کشور مساعد سازند."

این در حالی است که اخیراً، ستیفن دوجاریک، سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد، گفت که بر اساس منشور این سازمان،‌ به رسمیت شناخته‌شدن یک دولت صلاحیت کشورهای عضو ملل متحد است.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید

دوجاریک: به رسمیت شناختن طالبان صلاحیت کشورهای عضو ملل متحد است

او گفت که قرار است نشستی پشت درهای بسته با میزبانی انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد، به تاریخ اول و دوم ماه می در شهر دوحه، پایتخت قطر، برگزار شود که در آن شرکت کنندگان، به شمول نمایندگان ویژهٔ‌ کشورها در امور افغانستان،‌ در مورد اهداف مشترک برای یافتن راه حل پایدار به وضعیت افغانستان بحث خواهند کرد.

این در حالی است که از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان نزدیک به دو سال سپری می‌شود، اما هنوز هیچ کشوری حکومت سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است، به شمول کشورهای که دورۀ حاکمیت این گروه را بین سال‌های ۱۹۹۶ – ۲۰۰۰ به رسمیت شناخته بودند.