انجمن سارنوالان پیشین افغانستان میگوید که اعضای این انجمن از کانادا میخواهند که آنان را تخلیه کند و برای شان پناهندگی بدهد.
این انجمن امروز سه شنبه ۱۷ اکتوبر (۲۵ میزان) با نشر پیامی در شبکه ایکس گفته است که سارنوالان افغان که از حاکمیت قانون و دموکراسی دفاع کردند، اکنون با تهدید مرگ از سوی طالبان و زندانیانی روبرو اند که پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان از زندانها رها شده اند، زندانیانی که این سارنوالان در قضایای آنان دخیل بوده اند.
انجمن سارنوالان پیشین افغانستان نگاشته است: "ما از کانادا میخواهیم که ما را از این وحشت نجات دهد و به ما پناه دهد".
این در حالی است که پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان در اگست ۲۰۲۱، کانادا تعهد کرد که ۴۰ هزار پناهجوی افغان را که زندگی شان تحت سلطه رژیم طالبان در خطر باشد، میپذیرد. کانادا تا اکنون بیش از ۳۶هزار نفر از این پناهجویان افغان را پذیرفته است.
مقامات حکومت کانادا گفته اند که برنامه اسکان مجدد بشردوستانه این کشور بر اسکان مجدد آسیب پذیرترین افغانها به شمول رهبران زن، مدافعان حقوق بشر، سارنوالان، اقلیتهای مذهبی، خبرنگاران و دیگر شهروندان این کشور متمرکز است.
همچنان انجمن سارنوالان پیشین افغانستان از وضعیت سارنوالان مهاجر در پاکستان ابراز نگرانی کرده است. این نهاد خطاب به کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که لطفاً با این سارنوالان در پاکستان به عنوان پناهندگانی رفتار شود که "مستحق حفاظت و کرامت" استند.
همچنان این انجمن خواستار تخلیه و اسکان مجدد آن شمار سارنوالان پیشین شده است که در پاکستان مهاجر شده اند و به کمک و همکاری فوری نیاز دارند.
پیش از این، سازمان بینالمللی عدالت انتقالی و صلح در اواخر ماه جون کمپاین موسوم به ''سارنوالان برای سارنوالان'' را به صورت رسمی در دفتر سارنوالی منطقهٔ سالت لیک ایالت یوتای ایالات متحده آغاز کرد.
هدف این کمپاین در وهلهٔ نخست جمعآوری کمک مالی ۱۵ میلیون دالری برای تخلیهٔ سارنوالان افغان به سایر کشورها بود تا کار شان را در امنیت و مصوونیت ادامه بدهند.
یما رایین، یکی از بنیانگذاران سازمان بینالمللی عدالت انتقالی و صلح، در مورد تهدیدی که سارنوالان در افغانستان مواجه اند، گفته بود که "۲۶ سارنوال یا خویشاوندان شان توسط طالبان شکنجه و کشته شده اند."
در آن زمان ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، نگرانیهای این سازمان را در مورد تهدیدات امنیتی علیه سارنوالان در افغانستان رد کرد و این سازمان را به تلاش برای بیرونکردن کادرهای افغان و زمینه سازی برای قاچاق انسان متهم کرده بود.