ملالت اعضای شورای امنیت ملل متحد از عدم توافق آتش‌بس در غزه 

اعضای شورای امنیت ملل متحد روز چهارشنبه چهارم سپتمبر (۱۴ سنبله) از ناکامی روند توافق آتش‌بس و رهایی گروگانان میان اسراییل وحماس اظهار ملالت کردند.

سمیول ژوبگار، سفیر سلوانیا و رییس دوره‌ای شورای امنیت ملل متحد، گفت: "حس خشم در سراسر جهان احساس می‌شود. خشم در فلسطین برای این که جامعهٔ بین المللی نتوانست برای آن کاری بکند؛ خشم در جاده‌های اسراییل برای این که گروگانان هنوز هم در غزه نگهداشته شده اند؛ خشم مردم جهان برای این که این جنگ توقف نمی‌یابد."

در جریان نشستی که به تقاضای اسراییل در مورد کشته شدن شش گروگان توسط حماس برگزار شده بود، ژوبگار به شورای امنیت گفت که وظیفهٔ این شورا است تا برای تامین صلح فشارها را افزایش دهد.

با آنهم حماس گفته است که گروگانان در جریان گلوله باری و بمباردمان نیروهای اسراییلی کشته شده بودند.

این در حالی است که الجزایر از این شورا خواست تا موضوع تشدید خشونت‌ها در کرانۀ غربی رود اردن را نیز به بحث بگیرد، جاییکه ملل متحد می‌گوید که حد اقل ۳۰ فلسطینی، به شمول هفت کودک، از ۲۷ ماه اگست به اینسو،‌ زمانی که اسراییل عملیات نظامی را در آنجا آغاز کرد، کشته شده اند.

ونیسا فریزر، سفیر مالتا در شورای امنیت ملل متحد گفت که عمیقاً نگران کننده است که وضعیت در قلمروهای فلسطینی و اسراییل همواره در حال وخیم شدن است.

نگرانی عمومی نیز در این مورد وجود دارد که پس از سه ماه میانجی‌گری، تلاش‌های ایالات متحده، قطر و مصر برای رسیدن به یک توافق آتش‌بس و رهایی گروگانان، با آن که ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای از آن حمایت کرد، به نتیجه‌ای نرسیده است.

کارولین رادریگز بیرکیت، سفیر گیانا در ملل متحد گفت: "وضعیت برای فلسطینی‌ها، برای گروگانان اسراییلی و برای منطقه، از زمان تصویب قطعنامه به اینسو، بدتر شده است."

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید بایدن: نتنیاهو برای توافق با حماس عملکرد کافی نداشته است

اما لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در ملل متحد گفت که "دپلوماسی کار ساده نیست" و به گفتۀ وی "به سخت کاری و تلاش و متاسفانه به وقت" نیاز دارد. او افزود که مذاکرات توافق صلح هنوز ناکام نشده است.

این در حالی است که یک مقام بلندپایهٔ ادارهٔ جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده، به خبرنگاران گفت که مذاکرات هنوز جریان دارد و کار توافق "اساساً" تکمیل شده، به استثنای دو موضوع که هنوز روی آن توافق نشده است.

او افزود که یکی از موضوعات رهایی زندانیان فلسطینی در ازای گروگانان بوده و موضوع دوم جایگاه حضور نیروهای اسراییلی است.

اسراییل گفته است که می‌خواهد دهلیزفلادلفیا (صلاح الدین) - ساحهٔ ۱۴ کیلومتری در مرز مصر و غزه - را در کنترول داشته باشد.

بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری بر این تقاضایش تاکید کرد و گفت که این خواست حکومت‌اش قابل مذاکره نیست.

در این حال، حماس اسراییل را به دارازا کشیدن مذاکرات از طریق تقاضاهای جدید متهم کرده است. حماس گفته است که کنترول دهلیز فلادلفیا و یک دهلیز دیگر در غزه شامل این تقاضا است.

مقامات اسراییلی می‌گویند که تندروان حماس در جریان حملهٔ ماه اکتوبر سال گذشته حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

مقامات صحی غزه می‌گویند که در حملات انتقاجویانهٔ اسراییل حدود ۴۱هزار فلسطینی کشته شده اند. بر اساس معلومات ملل متحد، اکثر این کشته شدگان زنان و کودکان اند.