وزرای خارجه جاپان، کانادا، ایتالیا، آلمان، فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۱ جولای (۲۱ سرطان) اقدام اسراییل برای قانونی کردن پنج پوستهٔ امنیتی در کرانه غربی رود اردن را تقبیح کرده و از تصمیم تل ابیب برای گسترش شهرکهای یهودی نشین موجود و ایجاد مسکونههای جدید انتقاد کردند.
مسکونههای یهودی نشین پس از برگشت بنیامین نتنیاهو به صدارت این کشور در سال ۲۰۲۲ به شدت گسترش یافته است.
در یک اعلامیهٔ مشترک وزرای خارجهٔ گروه ۷ گفته اند: "ما وزرای خارجهٔ گروه هفت... با ملل متحد و اتحادیهٔ اروپایی پیوسته و اعلام وزیر مالیه اسراییل [بیزالیل] سماتریچ در مورد این که پنج پوستهای امنیتی در کرانهٔ غربی قانون شود را تقبیح میکنیم."
در این اعلامیه تصمیم حکومت اسراییل برای ۱۲۷۰ هکتار زمین منحیث زمینهای دولتی نیز رد شده است. وزرای گروه هفت گفته اند که این بزرگترین قطعهٔ زمینی است که پس از پیمان اوسلو اسراییل آنرا منحیث زمین دولتی اعلام میکند.
این وزرا همچنان تصمیم اسراییل برای اعمار ۵۲۹۵ مسکونهٔ جدید یهودی نشین و ایجاد سه شهرک جدید در کرانهٔ غربی را به انتقاد گرفته اند و گفته اند که این برنامهٔ اسراییل با قوانین بین المللی مطابقت نداشته و برای تلاشهای صلح غیرموثر است.
اسراییل در سال ۱۹۶۷ کرانهٔ غربی را اشغال کرد و از آن به بعد دست به ساختن مسکونههای یهودی نشین زد که تحت قوانین بین المللی غیر قانونی پنداشته میشود.
در حال حاضر در حدود ۴۹۰ هزار مسکونهنشین یهودی در کنار سه میلیون فلسطینی در کرانهٔ غربی زیست دارند.