آلمان با سخنرانی نمایندۀ طالبان در مجمع عمومی ملل متحد مخالفت کرد

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز چهار شنبه ۲۲ سپتمبر (۳۱ سنبله) با تقاضای طالبان مبنی بر سخنرانی در مجمع عمومی ملل متحد مخالفت کرد.

آقای ماس به خبرنگاران گفت که "نمایش" سخنرانی طالبان در مجمع عمومی ملل متحد " هیچ هدفی را به دست نخواهد آورد."

وزیر خارجه آلمان گفت آنچه مهم است، اقدامات عملی مستحکم گروه طالبان است که احتمالا موثر واقع شود، نه حرف آنان.

او افزود که طالبان باید در بخش احترام گذاشتن به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و ایجاد یک حکومت همه شمول و فاصله گرفتن از گروه‌های دهشت افگن، گام‌های عملی بردارند.

وزیر خارجه آلمان بار دیگر بر ادامه تعامل و گفتگو با طالبان تاکید کرد، اما گفت که مجمع عمومی ملل متحد محل مناسب برای این کار نیست. طالبان اخیراً از ملل متحد خواستند تا یک عضو این گروه به نمایندگی از افغانستان در مجمع عمومی ملل متحد سخنرانی کند.

در حال حاضر، غلام محمد اسحاقزی که از سوی حکومت به رهبری محمد اشرف غنی معرفی شده بود، از افغانستان در ملل متحد نمایندگی می کند. آقای غنی به تاریخ ۱۵ اگست از افغانستان به امارات متحدهٔ عرب فرار کرد و در همین روز طالبان وارد شهر کابل شدند.

یک مقام ارشد حکومت امریکا گفته است که کمیته صدور اعتبارنامه‌های ملل متحد که امریکا نیز در آن عضویت دارد، در مورد حضور نماینده طالبان در اجلاس مجمع عمومی ملل متحد تا پیش از پایان این اجلاس تصمیم نخواهد گرفت.

یک روز پیش از این،‌ سازمان عفو بین‌المللی، فدراسیون بین‌المللی حقوق‌بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با نشر گزارشی گفتند که گروه طالبان برای از بین بردن دست آوردها و ارزش‌های حقوق‌بشری ۲۰ سال اخیر هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهند.

در این گزارش آمده است که بر خلاف تعهدات مکرر طالبان مبنی بر احترام گذاشتن به حقوق‌بشر و حقوق همۀ شهروندان افغانستان،‌ این گروه مرتکب نقض حقوق‌ بشر از جمله کشتار‌های هدفمند غیر نظامیان و سربازان تسلیم شده و انسداد منابع بشردوستانه به درهٔ پنجشیر شده که طبق قوانین بین المللی جنایت محسوب می‌شود.

در گزارش همچنین آمده است که طالبان بر زنان، آزادی بیان و فعالیت‌های جامعهٔ مدنی محدودیت وضع کرده اند.

دینوشیکا دیسانایاک، معاون سازمان عفو بین‌المللی برای جنوب آسیا، در این گزارش گفته است که با سپری شدن پنج هفته از تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه به وضاحت نشان داده است که در مورد حراست و احترام به حقوق‌بشر جدی نیست و در این مدت مرتکب موجی از تخطی‌های نقض حقوق‌بشر در برابر زنان، معترضان، رسانه‌ها و جامعهٔ مدنی شده است.