سندی مک کین، رییس برنامه جهانی غذا (WFP) میگوید که برای ادامه برنامههای این ادارهٔ ملل متحد در افغانستان با کمبود شدید بودجه مواجه است و اگر بودجه به دست نیاورد، ماه آینده فعالیتهای این اداره را کاملاً متوقف خواهد کرد.
سندی مک کین روز یکشنبه ۱۷ سپتمبر (۲۶ سنبله) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی امریکایی "ایبیسی" گفت که برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد برای تداوم برنامههایش در افغانستان برای ماه اکتوبر بودجه ندارد.
او تاکید کرد: "بدون دریافت کمک مالی برای افغانستان، باید در ماه اکتوبر این کشور را به طور کامل ترک کنیم."
به گفتۀ مک کین، برنامه جهانی غذا برای نخستین بار در ۶۰ سال گذشته با کسر بودجه مواجه شده است که به دلیل آن این برنامه در افغانستان، بنگلهدیش، جمهوری دموکراتیک کانگو، هایتی، اردن، فلسطین، سودان جنوبی، سومالیا و سوریه توزیع کمکهای غذایی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
او گفت که از یک سو به دلیل افزایش نیاز مردم به غذا به دلیل شیوع کروناویروس، تغییرات اقلیمی و جنگ در سطح بینالمللی، برنامههای این اداره ملل متحد گسترش یافته و از سوی دیگر علاقه بینالمللی به تامین بودجه مورد نیاز این اداره کاهش یافته است.
مک کین گفت: "اساساً آنهایی که توان به دستآوردن غذا را ندارند، از این وضعیت رنج میبرند."
پیش از این، دیگر مسوولان این برنامه نیز به کمبود بودجه اشاره کرده بودند، اما این بار نخست است که رییس این برنامه نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی هشدار میدهد.
شاو وی لی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان یک هفته پیش گفت که "برنامه جهانی غذا قبل از پایان فصل زمستان به یک میلیارد دالر نیاز دارد تا میلیونها خانواده را از زمستان سخت افغانستان نجات دهد".
او گفت: "فصل زمستان در افغانستان به سرعت در حال آمدن است، به دلیل کمبود منابع مالی این برنامه در حال حاضر نمیتواند کمکی به آنها (خانوادههای نیازمند) کند و در فصل زمستان آینده راههای منتهی به مناطق آنها به دلیل بارندگی بسته خواهد شد".
با توجه به کاهش کمکهای مالی جامعه جهانی با برنامه جهانی غذا، این برنامه از آغاز سال جاری تاکنون به طور مداوم تقریباً نیمی از فعالیتهای خود، توزیع مواد غذایی، پول نقد و کمکهای غذایی را در افغانستان کاهش داده است.
کمبود بودجه این اداره را مجبور کرد که در ماه سپتمبر دو میلیون نفر دیگر مواجه با گرسنگی را از فهرست کمکهای مواد غذایی حذف کند، این رقم تعداد مجموعی کسانی را که در سال جاری از حمایت برنامه جهانی غذا محروم میشوند، به ده میلیون نفر میرساند.
این مطلب مرتبط را نیز بخوانید
برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیماین اداره ملل متحد در پنجم سپتمبر (۱۴ سنبله) با نشر اعلامیهای گفت: "به دلیل کمبود شدید بودجه برنامه جهانی غذا در آینده تنها قادر به رساندن کمکهای مواد غذایی به سه میلیون نفر در ماه خواهد بود."
ملل متحد گفته است که در سال روان میلادی برای امدادرسانی در افغانستان ۳.۲۳ میلیارد دالر نیاز بوده، اما تا ماه اگست تنها حدود یک میلیارد دالر آن فراهم شده و ۲.۴۳ میلیارد دالر بودجه هنوز هم کمبود است.