سفارت جاپان در کابل از ادامۀ رسیدگی به بحران بشری افغانستان خبر داده و گفته است که ۲۷.۵ میلیون دالر بودجۀ اضافی به مردم این کشور کمک میکند.
این سفارت ناوقت روز سهشنبه ۱۷ دسمبر (۲۷ قوس) در رشته پیامهایی در شبکۀ اجتماعی ایکس نوشت: "با نهایت خرسندی اعلام میداریم که دولت جاپان مصمم بر کمک اضافی ۲۷.۵ میلیون دالر برای افغانستان شده است که هم نیازمندیهای بشردوستانه و هم نیازمندیهای اولیه بشری را تحت پوشش قرار میدهد. ما امیدواریم که این کمکها بر زندگی افغانهای آسیبپذیر تغییر ایجاد کند."
بر بنیاد معلومات سفارت جاپان در کابل، این کمک مالی از طریق ادارات سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی و موسسات غیردولتی جاپان به مصرف خواهد رسید.
به گفتۀ این سفارت، جاپان از ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، به ویژه پس از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان، در مجموع بیش از ۵۰۵ میلیون دالر به مردم این کشور کمک کرده است.
کاهش بودجه
برنامۀ جهانی غذا بار دیگر از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در شش ماه آینده، کم از کم ۷۱۸ میلیون دالر بودجه نیاز دارد.
به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، با گذشت هر ماه شمار نیازمندان به کمکهای بشردوستانه در افغانستان بیشتر میشود و در حال حاضر، ۱۵ میلیون نفر در این کشور نمیدانند وعدۀ غذایی بعدی خود را از کجا دریافت کنند.
برنامۀ جهانی غذا همچنان گفته است که کمکهای زمستانی خود را برای بیش از شش میلیون نفر از ماه نومبر امسال آغاز کرده و این روند تا ماه اپریل ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.
این ادارۀ ملل متحد اضافه کرده که در ولایتهای بدخشان، بامیان، غور و دایکندی بیش از ۶۲ هزار تن مواد غذایی آماده کرده تا در صورت ضرورت به نیازمندان در نقاط دوردست این ولایات رسیدگی کند.
این در حالی است که پیش از این، سازمان ملل متحد گفته بود که اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه میکنند.
برنامه جهانی غذا همچنان از تاثیرات خشکسالی و سیلاب بر زندگی مردم افغانستان یادآوری کرده و گفته بود که اثرات تغییرات اقلیمی بسیاری از خانوادهها را مجبور ساخته تا به هدف جستجوی غذا، از محل اصلی شان به مناطق دیگر نقل مکان کنند.
این در حالی است که در تازهترین مورد، دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که کاهش این کمکها، جان میلیونها افغان را با خطر مواجه خواهد کرد.
اوچا به تاریخ ۲۶ سپتمبر (پنجم میزان) با نشر گزارشی گفت که در حال حاضر، ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و در حال حاضر این کشور با سطوح بلند ناامنی غذایی، افزایش موارد سوتعذیه، آلودگی گستردۀ مهمات انفجاری، شیوع بیماریهای فصلی، حوادث طبیعی و اثرات تغییرات اقلیمی روبرو است.