جمعیت هلال احمر افغانی از ثبت بیش از ۱۲هزار کودک مبتلا به بیماری قلبی خبر میدهد که منتظر جراحی و درمان استند.
این نهاد ناوقت روز گذشته با نشر اعلامیهای گفته است که طی ۱۴ ماه گذشته بیش از یکهزار و ۷۷۰ کودک مبتلا به نارسایی قلبی را برای جراحی و درمان به شفاخانههای مختلف در افغانستان معرفی کرده است.
در اعلامیه آمده است: "از این تعداد نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ کودک بهبود یافته و به خانههای خود بازگشته اند. بقیه در شفاخانهها تحت درمان قرار دارند."
همچنان جمعیت هلال احمر افغان به تازگی ۴۸ کودک را از نارسایی قلبی اطفال رنج میبردند برای تداوی و جراحی به دو شفاخانه محلی معرفی کرده است.
این نهاد میگوید که تمام هزینههای جراحی و درمان این کودکان را هلال احمر افغانستان میپردازد. گفته میشود که هزینه درمان هر کودک تا ۳۵۰۰ دالر امریکایی است که اکثر خانوادهها توان پرداخت آن را ندارند.
در گذشته کودکان مبتلا به نارساییهای قلبی به ویژه سوراخ قلب، برای درمان به بیرون از افغانستان به ویژه آلمان، فرانسه، هند، چین و پاکستان انتقال داده میشدند.
اما مسوولان جمعیت هلال احمر افغانستان گفته اند که اکنون درمان این گونه بیماری در کابل و شماری از ولایات امکانپذیر شده است.
آمار جدیدی از کودکان مبتلا به سوراخ قلب در افغانستان در دست نیست، اما وزارت صحت عامۀ افغانستان در سال ۱۳۹۹ خورشیدی ثبت ۱۲۸هزار مورد از این بیماری را در نزد کودکان گزارش داده بود.
یکی از دلایل بیماری سوراخ قلب در نوزادان تغییر اقلیم بیان شده است. به گفته متخصصان در مراحل مقدماتی بارداری به ویژه هفته های سه تا هشت که برای انکشاف قلب مهم است، اگر زنان باردار با هوای به شدت گرم در تماس باشند، به احتمال زیاد که کودک مبتلا به نقیصۀ قلب را به دنیا خواهند آورد.
نقیصههای ولادی قلب اشکال مختلف دارد که یک شکل معمول آن موجودیت سوراخ اضافی و غیرمعمول در دیوارهای داخلی قلب یا به اصطلاح عوام سوراخ قلب است.