متقی در دیدار با دپلوماتان غربی خواستار بازگشایی سفارت‌خانه‌های خارجی در کابل شد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان در دیدار با دپلومات‌ها و نمایندگان امریکا و برخی کشورهای غربی در دوحه از آنان خواست که به جای دوحه، ماموریت خود را از کابل انجام دهند.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت طالبان، ناوقت روز سه‌شنبه اول اگست (۱۰ اسد) با فرستادن پیامی به رسانه‌ها گفت که در این دیدار علاوه بر امیرخان متقی، مسوولان وزارت مالیه، بانک مرکزی افغانستان و هلال احمر به پرسش‌ها و نگرانی‌های اشتراک‌کنندگان پاسخ دادند.

تکل افزود: "آقای متقی و هیات همراه به سوالات و نگرانی های سفرای کشورهای مختلف به تفصیل پاسخ دادند و افزودند که این نمایندگان به جای انجام ماموریت خود برای افغانستان از راه دور، باید در افغانستان حضور داشته باشد و از نزدیک واقعیت‌های کنونی افغانستان را مشاهده کنند".

بر اساس معلومات وزارت خارجۀ طالبان، در این نشست نمایندگان و دپلوماتان امریکا، بریتانیا، اسپانیا، کوریای جنوبی، هالند، ایتالیا، آسترالیا و کانادا اشتراک کرده بودند.

همچنان تکل گفت که این دپلوماتان، بر تداوم نشست‌ها و تعامل و مشارکت با افغانستان تاکید کردند. هرچند تا اکنون اشتراک‌کنندگان این نشست در مورد بحث‌های مطرح‌شده چیزی با رسانه‌ها شریک نکرده اند.

همزمان با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، به شمول ایالات متحده شماری از کشورهای غربی، سفارت‌های شان را از کابل به دوحه پایتخت قطر انتقال دادند. این کشورها مسایل مربوط به افغانستان را از آنجا نظارت می‌کنند.

حکومت طالبان که دو سال است بر افغانستان مسلط است، تا هنوز از سوی هیچ کشور یا سازمان بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده است.

جامعه جهانی به رسمیت شناختن دولت طالبان را به بهبود وضعیت بشری در افغانستان، تشکیل حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر از جمله حقوق زنان، دختران و اقلیت‌های مذهبی و قومی و قطع روابط با گروه‌های تروریستی از جمله القاعده، مشروط کرده است.

طالبان در دو سال گذشته آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و در هفته آخر سال ۲۰۲۲ تحصیل زنان و دختران را در دانشگاه‌ها و موسسات تحصیلات عالی ممنوع کرده است.

علاوه بر این، طالبان برای کار زنان در موسسات دولتی و غیردولتی، ادارات دولتی به جز چند نهاد انگشت‌شمار محدودیت وضع کرده اند و در هفته اول ماه اپریل سال جاری نیز کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد را منع کردند.

علاوه بر این اقدامات، طالبان در دو سال گذشته به طور مداوم محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران در زندگی اجتماعی شان اعمال کرده است. طوری که در گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل، رفتار طالبان با زنان و دختران تبعیض جنسیتی تلقی شده است.