در حالیکه هیات جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا برای حل دپلوماتیک معضل نایجر به این کشور سفر کرده است، حاکم نظامی جدید نایجر که در ماه جولای از طریق کودتای نظامی به قدرت رسید، هشدار داد که حمله بر این کشور آسان نخواهد بود.
هیات جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا به نایجر سفر کرده اند تا قبل از تصمیم گیری در مورد اقدام نظامی علیه حاکمان نظامی نایجر، آخرین تلاشهای خود را برای یافتن راه حل دپلوماتیک به خرج دهند.
پیش از این جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا (ECOWAS) به حاکمان نظامی نایجر هشدار داده بودند تا قدرت را دو باره به محمد بازوم، رییس جمهور برکنار شدۀ آن کشور که از طریق انتخابات دموکراتیک به کرسی ریاست جمهور رسیده بود، برگردانند.
جنرال عبدالرحمان تیانی که پس سرنگونی محمد بازوم قدرت را بدست گرفته است، روز شنبه ۱۹ اگست (۲۸ اسد) در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: "اگر قرار باشد حملهای علیه ما انجام شود، به سادگیای پیاده رفتن در پارک نیست که برخیها فکر میکنند."
اما او افزود که انتقال قدرت به غیرنظامیان در جریان سه سال انجام خواهد شد.
تیانی جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا را متهم کرد که "با ایجاد یک ارودی اشغالگر با همکاری یک اردوی خارجی برای حمله به نایجر آمادگی میگیرد".
او همچنین از یک دورهٔ ۳۰ روزهٔ "گفتگوی ملی" برای طرح "پیشنهادهای بنیادی" جهت تهداب گذاری قانون اساسی جدید خبر داد.
در همین حال هیات جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا روز شنبه با محمد بازوم" رییس جمهور مخلوع نایجر نیز دیدار کردند.
یک منبع نزدیک به جامعه اقتصادی کشورهای غرب افریقا به خبرگزاری فرانس پرس گفت که بازوم "روحیه خوبی دارد".
رهبران نظامی نایجر به تاریخ ۲۶ جولای رییس جمهور بازوم و خانوادهاش را پس از دستگیری در حبس خانگی قرار دادند. رهبران کودتا ادعا کرده اند که اقدام آنان پاسخ به بدتر شدن وضعیت امنیتی و عمل نکردن حکومت در مقابل تندروان اسلامگرا بوده است.
نایجر در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد و از آن زمان به اینسو چندین بار دستخوش کودتاهای نظامی شده است.