دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که به دلیل عدم حضور نمایندگی کشورها در افغانستان، نهادهای کمکرسان با طالبان دربارۀ دفاع از حقوق زنان و دختران و همچنان مشارکت آنان در روند کمکهای بشری گفتگو میکنند.
این ادارۀ ملل متحد روز دوشنبه چهارم نومبر (۱۴ عقرب) با نشر گزارشی گفت که در حال حاضر، اکثر کشورهای که به افغانستان کمک میکنند به گونۀ فزیکی در این کشور حضور ندارند و همچنان هیچ کانال ارتباطی رو در رو میان این کشورها و طالبان وجود ندارد.
به گفتۀ اوچا، نهادهای کمککنندۀ بشری برای ادامۀ روند عملیاتی به تلاشهای خود، برای دفاع و پشتیبانی از حقوق زنان و دختران ادامه داده و همچنان به هدف جلوگیری از گسترش محدودیتهای بیشتر طالبان، تلاش خواهند کرد.
ملل متحد اضافه کرده است که علاوه بر این، برای دسترسی زنان به کار و افزایش ظرفیت آنان در روند عملیاتی کمکهای بشری در افغانستان تلاش خواهد کرد.
این سازمان از محدودیتهای طالبان بر کارمندان زن نهادهای امدادرسان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این اقدامات، روند رسیدگی به نیازمندان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
به گفتۀ اوچا، گروه طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، تا اکنون کم از کم ۳۹۲ دستورالعمل صادر کرده است که این اقدامات به گونۀ مستقیم بر فعالیتهای بشردوستانه تاثیر میگذارد.
این ادارۀ ملل متحد علاوه کرده که از این میان، ۷۱ مورد این دستورالعملها به گونۀ ویژه مشارکت زنان را در روند کمکهای بشردوستانه هدف قرار داده است.
در گزارش آمده است که بیشتر این فرمانها دربارۀ رعایت حجاب، محدودیت بر فعالیت زنان در ساحات و کاهش حقوق کارمندان زن بوده است.
ملل متحد همچنان با اشاره به توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان اضافه کرده که این قانون محدودیتهای تبعیضآمیز موجود در افغانستان را تقویت کرده که این کار بر روند کمکرسانی برای نیازمندان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
به گفتۀ به ملل متحد، تنها در ماه گذشته میلادی، نهادهای امدادرسان از ۱۷۳ مداخله در روند کمکرسانی به نیازمندان خبر دادند که ۹۸ درصد این مداخلات، توسط مقامهای طالبان انجام شده است.
دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد گفته است که از زمان تسلط مجدد طالبان بر افغانستان، جامعۀ بینالمللی ۶.۷ میلیارد دالر به این کشور کمک کرده است.
اوچا گفته که در نتیجه بحران اقتصادی در افغانستان، مشکلات سکتور بانکی، ناامنی غذایی و فقر در این کشور افزایش یافته است و شهروندان افغانستان در سالهای گذشته بدترین خشکسالی را تجربه کردهاند.
اوچا بار دیگر به کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان اشاره کرده و از کشورهای کمککننده خواسته است که به کمکهای خود به مردم این کشور ادامه دهند.
به گفتۀ اوچا در سال ۲۰۲۴ میلادی، تنها ۹۶۱ میلیون دالر دریافت کرده که معادل ۳۱.۴ درصد از بودجه درخواستشدۀ ملل متحد برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان را تشکیل میدهد.