افغانستان در ردیف ۱۶ کشور بدتر برای رشد کودکان شامل بوده و بر بنیاد گزارش سازمان جهانی حمایت از کودکان، وضعیت کودکان در این کشور بدتر شده است.
در این گزارش آمده است که بیش از هفت درصد کودکان قبل از سن پنج سالگی در افغانستان میمیرند، ۴۰ در صد آنان از عدم رشد مناسب متاثر اند، بیشتر از ۳.۵ میلیون طفل از مکتب بازمانده اند و نزدیک به یک سوم مصروف کار هستند.
گزارش سازمان حمایت کودکان همچنان حاکی است که بیش از نصف کودکان جهان را جنگ، فقر و تبعیض جنسی تهدید میکند.
بر بنیاد این گزارش در حدود ۲۰ کشور جهان به شمول افغانستان، یمن، سومالیا و سودان جنوبی، حدود ۱۵۳ میلیون کودک با تهدید کار شاقه، محرومیت از آموزش و ازدواج زیر سن روبرو اند.
دفترحمایه اطفال در افغانستان گفته است که با در نظرداشت برخی از شاخصهای مرتبط به دوران طفولیت از لحاظ محرومیت اطفال، افغانستان در صدر جدول قرار گرفته است.
اونو ون منین، رییس عمومی دفتر حمایه اطفال در افغانستان دراین گزارش گفته است "اکنون بیش از هر زمان دیگری، جهان نیاز به سرمایه گذاری در افغانستان دارد تا کودکان؛ دیگر یک نسل گمنام نباشند. دوران کودکی باید یک دوره امن و شاد باشد، اما این مسئله برای میلیون ها کودک افغان چنین نیست، اکثرأ به دلایل خشونت، فقر و عواقب ناگوار، آنان دوران کودکی خود را باید قربانی کنند. "
دفتر بینالمللی حمایه اطفال خواستار کمکهای بشردوستانۀ بیشتر برای رسیدگی به وضعیت اطفال در افغانستان شده است.
در گزارش آمده است که سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۳۰ میلیون دالر کمک های بشردوستانه برای افغانستان درخواست نموده است که تنها حدود ۳۰ درصد آن تاکنون فراهم شده است.
گزارش دفتر بینالمللی حمایه اطفال در افغانستان، درگیریهای مسلحانه را به عنوان یکی دیگر از چالشهای عمده یاد کرده و گفته است که بخشهای عمدۀ این کشور به شکل فزاینده یی در حال جنگ قرار دارند.
دراین گزارش آمده است که بیش از ۱۴ درصد شهروندان افغانستان به اثر درگیرهای مسلحانه آواره شده اند که این ارقام، ششمین میزان بالا را درمیان کشورهای جهان نشان میدهد.
دولت افغانستان تا هنوز در این زمینه اظهار نظر نکرده است.
دفترحمایه اطفال دراین گزارش از دولت افغانستان ونهادهای ملی وبینالمللی خواسته است تا در زمینۀ آگاهی دهی از حقوق اطفال و حق دسترسی آنان به حقوق شان، گامهای موثر ومناسب برداشته شود.