کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با راه اندازی تحقیقی زیر عنوان "عوامل و پیامدهای ناگوار کار شاقه اطفال" میگوید که ۹۰ درصد کودکان کارگر بیش از ۳۵ ساعت در هفته کار میکنند و ۱۰ درصد آنان از طرف شب نیز مصروف کار اند.
سیما سمر، رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر که روز سه شنبه نتایج این تحقیق را اعلام کرد گفت، این تحقیق نشان میدهد که ۵۶ درصد کودکان مصروف به کارهای شاقه بخاطر نداشتن وقت، از تعلیم و تربیه محروم اند که از این میان ۸۱ درصد آنان به دلیل مسیر طولانی میان مکتب و مکان کارشان نمیتوانند به مکتب بروند و ۱۳ درصد اجازۀ رفتن به مکتب را ندارند.
این تحقیق در مصاحبه با ۶۵۷ کودک در ۲۵ ولایت افغانستان انجام شده است.
۸۰ درصد کودکان کارگر که به پرسشهای این تحقیق پاسخ داده اند، بالاتر از ۱۲ سال سن داشته و ۹۲.۵ درصد آنان پسران بوده اند. همچنان سه درصد کودکان پاسخ دهنده دارای معلولیت بوده اند.
خانم سمر گفت که چون دختران کارگر اکثرأ در منازل کار میکنند، دسترسی به آنان کمتر بوده است.
رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افزود که ۵۶ درصد این کودکان از کارشان راضی و ۴۳ درصد شان ناراض بوده اند که به گفته خانم سمر، دلیل اصلی رضایت تعدادی از کودکان از کارشان این بوده که آنان مصروف کارهای آسان تر اند و یا کمتر مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
او افزود" ۱۶ فیصد اینها گفته که ما مورد آزار و اذیت جنسی قرار میگیریم ۴۳ فیصد نوع آزار و اذیت، تماسهای جسمی است".
بربنیاد این تحقیق ۶۱ درصد کودکان در محیط غیرصحی کار میکنند که منجر به مریضی آنان میشود.
این تحقیق کمیسیون مستقل حقوق بشر نشان میدهد که ۳۲ درصد کودکان کارگر در جریان کار آسیب دیده اند که از این میان ۲.۴ درصد شان عضو بدن خویش را از دست داده اند.
رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر گفت که ۲۱ درصد کودکان کارگر در برابر قرض والدین شان کار میکنند و ۱۱.۵ درصدشان فقط در بدل دو و یا سه وعده غذایی کار میکنند.
این تحقیق نشان میدهد که فقط ۵۹ درصد کودکان کارگر سه وعده غذایی و ۳۹ درصد دیگر یک وعده و یا دو وعده غذایی، نان میخورند.
بربنیاد این تحقیق ۴۹ درصد کودکان بخاطر اینکه عاید داشته باشند، کار میکنند.
۴۰ درصد کودکان پاسخ دهنده به این تحقیق گفته اند که در جریان کار با فشار و تهدید مواجه اند و ۲۸ درصد گفته اند که مجبور به کارهای بالاتر از توان شان میشوند.
خانم سمر گفت که هدف آنان از راه اندازی این تحقیق، دریافت وضعیت کودکان کارگر بوده است.
به گفته خانم سمر اکثریت کودکان به دلیل فقر اقتصادی مجبور به کار میشوند.
او از حکومت افغانستان خواست تا برای کاهش تعداد کودکان کارگر، به کاهش فقر و گرسنگی تلاش کند.
بربنیاد آمار وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان شش و نیم میلیون کودک افغان در معرض خطر قرار دارند که از این میان ۱.۱ میلیون کودک مصروف کارهای شاقه اند.