ادامۀ مجازات بدنی در افغانستان؛ طالبان شش نفر را در سرپل شلاق شدند

طالبان اخیرآ مجازات بدنی متهمان را در محضر عام در سراسر افغانستان افزایش داده و آنان مردان و زنان را به اتهام‌های مختلف بازداشت و در محضر عام شلاق زده‌اند.

محکمۀ عالی طالبان از ادامه تنبیۀ بدنی متهمان در بخش‌های افغانستان خبر داده و گفته است که این گروه شش نفر را روز پنجشنبه ۱۹ سپتمبر (۲۹ سنبله) به اتهام‌های مختلف در ولایت سرپل شلاق زده اند.

محکمۀ عالی طالبان گفته است که این افراد به اتهام "رابطه نامشروع و فعل زنا" بازداشت شده و حکم تعزیری در محضر عام بر آنان تطبیق شد.

تمامی افرادی که در این ولایت شلاق زده شدند، باشندگان ولسوالی بلخاب سرپل استند. بر بنیاد معلومات طالبان، این افراد از ۲۹ تا ۳۹ شلاق زده شده و به شش ماه تا سه سال زندان نیز محکوم شده‌اند.

محکمۀ عالی طالبان افزوده است: "در گردهمایی که به همین منظور راه‌اندازی شده بود، علاوه بر مسوولان و منسوبین محاکم، شماری کثیری از مراجعین و اقارب محکوم علیه نیز حضور داشتند."

افزون بر این، در جریان یک هفته گذشته، طالبان کم از کم پنج نفر دیگر را در چهار ولایت به اتهام‌های مختلف در محضر عام شلاق زده‌اند.

گزارش هفته‌وار محکمۀ عالی طالبان نشان می‌دهد که حکم تعزیری بر این متهمان در ولایت‌های فاریاب، زابل، بلخ و سرپل اجرا شده و متهمان در محضر عام شلاق زده شده‌اند.

همزمان با نگرانی‌های نهادهای حقوق بشری، طالبان مجازات بدنی متهمان را در محضر عام در سراسر افغانستان افزایش داده و آنان مردان و زنان را به اتهام‌های مختلف بازداشت و در محضر عام شلاق زده‌اند.

شماری از فعالان حقوق زن اخیراً از ادامۀ تنبیۀ بدنی متهمان توسط طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از خاموشی نهادهای بین‌المللی حقوق بشری به شمول سازمان ملل متحد در این مورد انتقاد کردند.

در بیش از سه سال پسین که طالبان بر افغانستان حاکم شده‌اند، رهبر طالبان فرمان‌های متعددی را صادر کرده است که شماری از این فرمان‌ها بر زنان محدودیت وضع کرده است.

زنان در زیر حاکمیت طالبان اکثراً از کار در سکتور عامه و سازمان‌های غیر حکومتی به شمول سازمان ملل متحد منع شده اند. برعلاوۀ منع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، طالبان محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران در افغانستان اعمال کرده اند. این اقدامات طالبان با انتقاد‌های شدید فعالان جامعه مدنی و سازمان‌های بین‌المللی حامی حقوق بشر مواجه شده است.

اخیراً هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، از اجرای حدود شرعی مانند قصاص و مجازات بدنی متهمان در محضر عام دفاع کرد و آن را در مطابقت با قوانین اسلامی خوانده است.