طالبان: زنان برقع یا چادری بپوشند 

پوستر‌های که از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نشر شده است

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با نصب آگاهی در شهر کابل به زنان دستور داده اند تا "حجاب" بپوشند.

اما در این پوستر‌های تصاویری از چادری و برقع یا نقاب چاپ شده است.

پس از مسلط شدن طالبان، این گروه به شکل روز افزون آزادی‌های فردی،‌ به ویژه آزادی‌های زنان و دختران را محدود کرده است.

صادق عاکف مهاجر، سخنگوی این وزارت به فرانس‌پرس گفت که این دستور به این معنی نیست که در صورت عدم عملی کردن آن، زنان مجازات شده یا مورد ضرب و شتم قرار خواهند گرفت.

او افزود که هدف این دستور، ترغیب زنان مسلمان به پیروی از قانون شرعی است.

تفاوت میان حجاب و برقع

علمای بزرگ دین می‌گویند که دین اسلام پوشیدن حجاب را بر زنان فرض کرده است؛حجابی که در آن پوشانیدن چهره لازمی نیست.

اما پوشیدن برقع یا نقاب و یا هم چادری که یک نوع نقاب به حساب می‌رود، موضوع پیچیده‌ای است که به گفته‌ٔ علما حتی اصحاب پیامبر اسلام در مورد پوشیدن آن اختلاف نظر داشتند.

یاسر قاضی، یکی از علمای برجستهٔ دین اسلام می‌گوید که دین اسلام پوشیدن حجاب را بر زنان مسلمان فرض کرده است، اما پوشیدن نقاب (برقع یا چادری) فرض یا واجب نیست و اگر کسی بخواهد، می‌تواند نقاب بپوشد.

شماری از علما، حدیثی از پیامبر اسلام را نیز دلیل آورده و می‌گویند که او به فردی رهنمایی کرده بود که پیش از پیشنهاد ازدواج باید چهرهٔ زن مورد نظراش را ببیند و بر اساس این حدیث می‌گویند که پوشانیدن صورت یا پوشیدن نقاب در زمان پیامبر اسلام واجب نبوده است.

طالبان در جریان سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ پوشیدن برقع و نقاب را جبری اعلام کرده بودند.

یک محصل پوهنتون و مدافع حقوق زنان به فرانس پرس گفت که گروه طالبان با این چنین اقدامات شان تلاش دارند در میان مردم ترس ایجاد کنند.

او بدون ذکر نامش افزود: "زمانی که برای نخستین بار این پوستر را دیدم از ترس خشک شدم، فکر کردم که آنان مرا لت و کوب خواهند کرد. آنان می‌خواهند که من چادری بپوشم... هیچ زمانی این کار را نخواهم کرد."

پیش از این، گروه طالبان به مردان دستور داده بودند که ریش های‌شان را کوتاه نکنند و از مردم خواسته بودند تا از شنیدن موسیقی در موتر‌های شان نیز بپرهیزند.

گروه طالبان در تلاش کسب رسمیت جهانی اند و از همین رو تا اکنون پالیسی‌های شان را تصویب و تطبیق نکرده اند و بیشتر احکام آنان در حد رهنمود‌ها در ولایات مختلف عملی می‌شود.

شاه محمد (نام مستعار) مالک یکی از رستوان‌ها که پوستر دستور حجاب بر آن نصب شده است گفت که اگر طالبان رسمیت بین المللی کسب کنند، آن زمان این دستور شان را به زور بر زنان تطبیق خواهند کرد.

پیش از این، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با نشر رهنمودی از رانندگان موترهای مسافربری خواست تا زنان بدون حجاب اسلامی را سوار موتر خود نکنند.

سخنگوی این وزارت به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "به زنانی که بیش از ۷۲ کیلومتر سفر می‌کنند، در صورتی که یکی از اعضای نزدیک خانواده آنان همراه شان نباشد، نباید اجازه سواری داده شود."

این در حالی است که اکثریت زنان و دختران هنوز هم از حق کار و تحصیل محروم مانده و دختران فقط تا صنف ششم می‌توانند دروس شان را ادامه دهند.