بریتانیا که ۳۵۰ جواز صدور تسلیحات با اسراییل دارد، امروز دوم سپتمبر (۱۲ سنبله) اعلام کرد که از این میان ۳۵ جواز را تعلیق کرد.
بریتانیا گفته است که این اقدام را به این دلیلی روی دست گرفته که خطریوجود دارد که از تجهیزات این کشور ممکن در ارتکاب نقضهای جدی قوانین بینالمللی بشری، استفاده شود.
با آنهم، دیوید لامی، وزیر خارجهٔ بریتانیا، گفت که این به این معنا نیست که تمامی صادرات تسلیحات به اسراییل تعلیق شده است. او افزود که تنها آن تجهیزاتی که میتواند در تنش میان اسراییل و حماس در غزه استفاده شود، تعلیق شده است.
او افزود که ملحقات طیارههای نظامی، به شمول جتهای جنگی، هلیکوپترها و طیارههای بیسرنشین تعلیق شده است.
وزیر دفاع اسراییل امروز این تصمیم بریتانیا را به انتقاد گرفت و گفت که از "تعزیرات" بریتانیا "عمیقاً مایوس" شده است.
صادرات بریتانیا کمتر از یک در صد تمامی تسلیحاتی است که اسراییل از سایر کشورهای جهان به دست میآورد.
وزیر خارجهٔ بریتانیا گفت که این اقدام تازه هیچ تاثیری بر امنیت اسراییل به جا نخواهد گذاشت و این کشور به حمایتاش از اسراییل برای دفاع از خودش ادامه خواهد داد.
شماری از کشورها به شمول کشورهای غربی و سازمانهای بینالمللی حقوق بشراز حملات اسراییل بر غزه، به ویژه حملات بر اماکن عامه مثل مکتب و شفاخانه انتقاد کرده و برخی رویکردهای اسراییل را در جنگ غزه مصداق "جنایت جنگی" خوانده اند.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که جنگجویان گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل حمله کرده و به گفتهٔ مقامات اسراییلی حدود ۱۱۹۸ نفر عمدتاً غیرنظامیان را کشته و ۲۵۱ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
اسراییل پس از آن دست به حملات انتقاجویانه زد. وزارت صحت غزه بدون تفکیک نظامیان گفته است که در این حملات نزدیک به ۴۱ هزار نفر تا حالا کشته شده که به گفتهٔ ملل متحد اکثریت شان زنان و کودکان اند. علاوه بر آن، در این حملات بیش از ۹۱ هزار فلسطینی زخمی شده اند.