سازمان ملل متحدو حکومت پاکستان روز سه شنبه ۳۰ اگست (هشتم سنبله) خواستار کمک ۱۶۰ میلیون دالری برای رسیدگی به سیلابزدگان در پاکستان شدند.
مقامات پاکستانی میگویند که بارانهای موسمی که از ماه جون آغاز شده سبب سیلابها در سرتاسر آن کشور شده و بیش از ۳۳ میلیون نفر را شدیداً متاثر کرده و جان بیش از ۱۱۰۰ نفر را گرفته است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد در پیام ویدیویی گفت: "پاکستان غرق در رنج است. میلیونها نفر بیخانمان شده، مدارس و امکانات صحی از بین رفته، معیشتها نابود شده، زیرساختهای حیاتی و امیدها و رویاهای مردم از بین رفته است."
گوتیرش گفت که درخواست فوری ملل متحد، برای ۵.۲ میلیون قربانی سیلاب در پاکستان غذا، آب آشامیدنی، آموزش اضطراری، حفاظت و حمایت صحی فراهم خواهد کرد.
منشی عمومی ملل متحد گفت که مقامات پاکستانی با اختصاص بودجه از جمله کمکهای نقدی فوری در حال پاسخگویی به این "فاجعهٔ اقلیمی" استند اما افزود که مقیاس نیازها مانند آب سیلاب در حال افزایش است و نیاز به توجه جمعی دارد.
او گفت: "بیایید با هم کار کنیم تا سریع و مشترک به این بحران عظیم پاسخ دهیم."
تغییرات اقلیم
آقای گوتیرش گفت که آسیای جنوبی یکی از "نقاط بحرانی اقلیم" در جهان محسوب میشود و افرادی که در این نقاط زندگی میکنند احتمال دارد ۱۵ مرتبه بیشتر در اثر تاثیرات اقلیم جان خود را از دست دهند.
او از اقدامات برای مبارزه با تغییرات اقلیم انتقاد کرد و گفت: "این افتضاح است که اقدامات اقلیمی پشت سر گذاشته میشود و گازهای گلخانهای همچنان در حال افزایش است و همه ما را - در همه جا - در معرض خطر فزاینده قرار میدهد."
مقامات پاکستانی بارانهای اخیر را ناشی از تغییرات اقلیم ساخته دست بشر میدانند و میگویند که پاکستان ناعادلانه عواقب اقدامات غیرمسوولانه کشورهای دیگر را متحمل می شود.
بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجهٔ پاکستان روز سه شنبه در مراسم درخواست این کمکها گفت که پاکستان از ماه جون با یکی از شدیدترین و کاملاً غیرعادیترین آب و هوای موسمی دست و پنجه نرم میکند و اشاره کرد که میزان بارندگی در این مدت معادل سه برابر میانگین بارندگی در ۳۰ سال گذشته بوده است.
ادارهٔ پاسخگویی به آفات طبیعی پاکستان میگوید که ممکن تعداد تلفات افزایش یابد زیرا ارتباط با برخی از شهرها و روستاها به دلیل لغزش زمین و از بین رفتن جادهها و پلها قطع شده که مانع فعالیتهای امدادرسانی و نجات نیز شده اند.
این اداره گفته است که در اثر این سیلابها بیش از یک میلیون خانه، ۱۶۲ پل و نزدیک به ۳۵۰۰ کیلومتر جاده تخریب شده است.
افزون برآن، سیلابها حدود ۸۰۰ هزار مواشی، بیش از دو میلیون هکتار زمین زراعتی و محصولات حیاتی را از بین برده است.
مقامها در پاکستان گفته اند که سیلابهای سال روان میلادی در آن کشور با سیلابهای ۲۰۱۰ که بدترین سیلاب در تاریخ معاصر آن کشور به شمار می رود، قابل مقایسه است. در اثر سیلابهای ۲۰۱۰ بیش از ۲۰۰۰ نفر در پاکستان کشته شدند و نزدیک به یکپنجم حصهٔ قلمرو آن کشور متاثر از سیلابها شد.
براساس شاخص جهانی خطرات تغییر اقلیم که توسط سازمان غیر دولتی محیط زیست جرمن واچ (Germanwatch) گردآوردی شده است، پاکستان هشتمین کشور آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیم خوانده شده است.